HomeHL-9Από την Λευκάδα στην Κρήτη με ποδήλατο με μήνυμα κατά των εξορύξεων

Από την Λευκάδα στην Κρήτη με ποδήλατο με μήνυμα κατά των εξορύξεων

Αύριο θα βρίσκεται στο Ηράκλειο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τον δικό του τρόπο διαμαρτυρίας ενάντια στις εξορύξεις, έχει ξεκινήσει ο Αργύρης Σταυρουλάκης ο οποίος ταξιδεύει από την Λευκάδα μέχρι την Κρήτη με ποδήλατο….

Ο Αργύρης Σταυρουλάκης φτάνει στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, αύριο Τρίτη 22 Οκτώβρίου, μεταφέροντας με το ποδήλατο του αυτό το μήνυμα.

Ο Αργύρης ξεκίνησε στις 17 Οκτώβρη από τη Λευκάδα και θα διανύσει πάνω από 500 χιλιόμετρα με το ποδήλατο για να φτάσει στον Πειραιά και τελικά στη Κρήτη.

Σκοπός του είναι να «ενώσει» τα δύο αυτά νησιά που βρίσκονται στο στόχαστρο των εξορύξεων και να ενημερώσει τον κόσμο για τους τεράστιους , όπως τονίζει, περιβαλλοντικούς και πολεμικούς κινδύνους που κρύβονται πίσω από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων.

lef

Όπως έχει αναφέρει σε συνέντευξη του στο lefkadatoday.gr: “Για μένα έστω και ένας έπειτα από το ταξίδι μου να ψάξει και να ενημερωθεί για το τι πραγματικά είναι οι εξορύξεις και τι κίνδυνο αποτελούν είναι επιτυχία… Καθώς δεν αναφέρομαι μόνο στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά έχει να κάνει και με τα γεωπολιτικά “παιχνίδια” που παίζονται γύρω από τα καύσιμα και το πετρέλαιο ειδικά… Για μένα είναι τεράστια κοροϊδία την ώρα που στη “γειτονιά” μας σκοτώνονται άνθρωποι για τα ενεργειακά συμφέροντα και τις ΑΟΖ να συζητάμε ότι οι ενδεχόμενες εξορύξεις στη χώρα μας θα γίνουν για καλό αυτού του τόπου… Το ακριβώς αντίθετο… Για αυτό πρέπει να αγωνιστεί όλη η κοινωνία έτσι ώστε καμιά τέτοιου είδους δραστηριότητα να λάβει μέρος στην Ελλάδα καθώς γεννούν μόνο περιβαλλοντική καταστροφή και πολέμους».

lef3

Και συνέχισε λέγοντας: «Ο ακτιβισμός είναι αποδεκτός, θεμιτός και καλοδεχούμενος. Το να πάω στη Κρήτη με το ποδήλατο δεν είναι παρά μία ακίνδυνη για τα εξορυκτικά συμφέροντα ακτιβιστική δράση. Προσωπικά, δεν τρέφω αυταπάτες πως με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες θα βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Όμως, μετά το πέρας του ταξιδιού μου, εφόσον καταφέρω να πείσω έστω και έναν άνθρωπο να ενδιαφερθεί και να ενημερωθεί για τους κινδύνους και τις επιπτώσεις μιας επικείμενης εξορυκτικής δραστηριότητας στη χώρα μας, θα το θεωρήσω επιτυχία. Παρόλα αυτά το θέμα των εξορύξεων είναι πολιτικό και μόνο ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Διότι καμιά οικολογική δράση δεν έχει βαρύτητα αν δεν απαντά σε συγκεκριμένες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες».

O Αργύρης Σταυρουλάκης θα φτάσει την Τρίτη, στις 6:30 πμ στο λιμάνι του Ηρακλείου ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση και συνέντευξη τύπου στον χώρο του «Πολύκεντρου» (Ανδρόγεω 4, Ηράκλειο)

Διαφήμιση
Διαφήμιση