HomeΚΡΗΤΗΣτ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια επικροτεί, συγχαίρει και ενισχύει εθελοντικές δομές και δράσεις

Στ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια επικροτεί, συγχαίρει και ενισχύει εθελοντικές δομές και δράσεις

Για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην συνεργασία τής Περιφέρειας με τούς κοινωνικούς φορείς, αυτοδιοίκηση, πολίτες και στην στήριξη εθελοντικών δομών και δράσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε συνανθρώπους μας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, μιλώντας σε ημερίδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας οργάνωσε σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Σύλλογος «Ανακουφιστική Φροντίδα Κρήτης-Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς – Cretan Palliative Care».

Για την Περιφέρεια Κρήτης, όπως τόνισε ο κ Αρναουτάκη,” η Ανακουφιστική Φροντίδα δεν είναι απλώς ένας τομέας της κοινωνικής μας πολιτικής, αλλά είναι σημαντικό πεδίο δράσης, στήριξης των προσπαθειών μεμονωμένων κινητοποιημένων ατόμων, που αναγνώρισαν ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος φροντίδας ατόμων που βρίσκονται κοντά στο θάνατο, έδρασαν καταλυτικά κι ενέπνευσαν κι άλλους να φέρουν την αλλαγή στον τρόπο προσέγγισής τους. Μια τέτοια προσπάθεια άξια μίμησης και πολλών συγχαρητηρίων ξεκίνησε ο αγαπητός Κώστας και η σύζυγός του Ροσβίτα Μπαντουβά, έχοντας γνώση την αξία της προσφοράς σε ανθρώπους που η ζωή τους καθημερινά βρίσκεται σε κίνδυνο. ”Μάλιστα ο κ Αρναουτάκης συνεχάρη δημόσια την παριστάμενη κα Ροσβίτα Μπαντουβά, όπως και ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, η Δ/της της ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Χάρης Βαβουρανάκης, οι οποίοι παράλληλα μίλησαν για την σημαντικότητα της εκδήλωσης.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης στο χαιρετισμό του ανέφερε:
«Για ακόμα μια φορά και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, ο Σύλλογος που φέρει το όνομα του Ζαχαρία Μπαντουβά, επιβεβαιώνει πως δημιουργήθηκε από το σεβασμό της αξίας κάθε ασθενή ως μοναδικού ατόμου που έχει τη δική του ιστορία ζωής και δικαιούται ισότιμης πρόσβασης στη φροντίδα υγείας.

Μια πρόσβαση, που όσοι υπηρετούμε σε φορείς της Αυτοδιοίκησης, της Υγείας και του Κράτους, οφείλουμε να διασφαλίζουμε, παρέχοντας τις καλύτερες διαθέσιμες υπηρεσίες, τις καλύτερες δυνατές ευκαιρίες για τη διαχείριση του πολύτιμου χρόνου του, όταν μια ασθένεια δεν ανταποκρίνεται στη ριζική θεραπευτική αγωγή.
Για την Περιφέρεια Κρήτης η Ανακουφιστική Φροντίδα δεν είναι απλώς ένας τομέας της κοινωνικής μας πολιτικής. Είναι ένα σημαντικό πεδίο δράσης, καθώς έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τις προσπάθειες μεμονωμένων κινητοποιημένων ατόμων, που αναγνώρισαν ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος φροντίδας ατόμων που βρίσκονται κοντά στο θάνατο, έδρασαν καταλυτικά κι ενέπνευσαν κι άλλους να φέρουν την αλλαγή του τρόπου προσέγγισης τους.

Μια τέτοια προσπάθεια άξια μίμησης και πολλών συγχαρητηρίων ξεκίνησε ο αγαπητός Κώστας και η σύζυγός του Ροσβίτα Μπαντουβά, έχοντας γνώση την αξία της προσφοράς σε ανθρώπους που η ζωή τους καθημερινά βρίσκεται σε κίνδυνο. Για την Περιφέρεια Κρήτης, η συλλογική προσπάθεια και η δύναμη της αληθινής πίστης για τη ζωή, αποτελούν τη σημαντικότερη ευκαιρία, για να κερδίσουμε τη μάχη στο επίπεδο των αξιών και της προστασίας του κοινωνικού συνόλου. Σε αυτό το πλαίσιο και μέσα από ένα ευρύ φάσμα δράσεων και πρωτοβουλιών προσπαθούμε, αφενός να ανακουφίσουμε τους συνανθρώπους μας, να στηρίξουμε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο νησί, μέσα από προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας.
Κλείνοντας, και με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση θέλω να τονίσω πως μας ενώνει η δύναμη της θέλησης να ξεπεράσουμε τον πόνο, να νικήσουμε την ασθένεια. Μας ενώνει η ελπίδα. Η ελπίδα ότι εάν όλοι ενώσουμε τις δυνάμεις μας, η πολιτεία, η αυτοδιοίκηση, η επιστημονική κοινότητα, η κοινωνία των πολιτών, η ασθένεια μπορεί να προληφθεί, μπορεί να διαγνωστεί, μπορεί να νικηθεί. Και μέσα από αυτή την ελπίδα γεννιέται η πίστη. Η πίστη για το τι μπορούμε να δώσουμε ως άνθρωποι και τι μπορούμε να πετύχουμε ως ενεργοί πολίτες. Αυτό δηλαδή που καθημερινά κάνει ο Κώστας και η Ροσβίτα Μπαντουβά.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση