HomeΕΛΛΑΔΑΚάλυμνος: Δυο συλλήψεις για εκρηκτικά, όπλα και χασίς

Κάλυμνος: Δυο συλλήψεις για εκρηκτικά, όπλα και χασίς

Παράλληλες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οπλοστάσια που περιλάμβαναν και εκρηκτικά, αλλά και ποσότητες ναρκωτικών, είχαν στην κατοχή τους δυο Έλληνες κάτοικοι της Καλύμνου οι οποίοι συνελήφθησαν μέσα σε λίγη ώρα την Πέμπτη, με παράλληλες επιχειρήσεις των ανδρών του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε στην κατοικία ενός 44χρονου ο οποίος είχε συλληφθεί για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης βάρους 36,5 γραμμαρίων, βρέθηκαν οκτώ πυροκροτητές και βραδύκαυστο φιτίλι μήκους 79 εκατοστών τα οποία κατασχέθηκαν. Στην πορεία της προανάκρισης αποκαλύφθηκε η διασύνδεσή του με έναν 45χρονο και αμέσως έγιναν έρευνες στο σπίτι του και σε ένα αγροτεμάχιο της ιδιοκτησίας του.

Εκεί, βρέθηκαν 22,4 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, αλλά και δυναμίτιδα βάρους 212 γραμμαρίων και τρεις πυροκροτητές, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη δυο αεροβόλα πιστόλια replica, δυο αεροβόλα τυφέκια, ένα κυνηγετικό όπλο και μια ξιφολόγχη. Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κατοχή ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και εκρηκτικών υλών, με τις οποίες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω.

Διαφήμιση
Διαφήμιση