HomeHL-9Παιδί τραυματίστηκε σε νηπιαγωγείο

Παιδί τραυματίστηκε σε νηπιαγωγείο

Ακατάλληλο προαύλιο ,δυσοσμία αποχέτευσης τα χρόνια προβλήματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χρόνια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά νηπιαγωγοί και μαθητές στο Νηπιαγωγείο Κεντριού με την Διευθύντρια, τις δασκάλες και τον Σύλλογο Γονέων να έχουν απευθυνθεί αρκετές φορές στον Δήμο Ιεράπετρας χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δοθεί λύση.

Στο Ράδιο Λασίθι μίλησε η Διευθύντρια του νηπιαγωγείου Πόπη Παπουτσάκη για να γνωστοποιήσει ξανά τα θέματα που υπάρχουν αλλά και να αναφέρει ένα περιστατικό που σημειώθηκε την Τετάρτη και ανησύχησε γονείς και δασκάλους. Ένα παιδί έπεσε στον προαύλιο χώρο του σχολείου και χτύπησε το χέρι του πάνω σε πέτρα. Το παιδί χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας για να υποβληθεί σε εγχείρηση. Όπως αναφέρει η κ. Παπουτσάκη η ίδια βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού που αναρρώνει και είναι καλά στην υγεία του.

Ο προαύλιος χώρος του σχολείου είναι γεμάτος πέτρες και η κατάσταση επιδεινώνεται όταν βρέχει μιας και μεγάλες ποσότητες νερού περνούν μέσα από την αυλή του σχολείου κάνοντας το χώρο ακατάλληλο για να παίξουν τα παιδιά.

nhpiagwgeio_kentrioy2e2_2_radiolasithi-gr_-640x480

Ακόμα ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο νηπιαγωγείο είναι αυτό της αποχέτευσης. Η κατάσταση που επικρατεί εδώ και πάνω από πέντε χρόνια κάνει την καθημερινότητα των παιδιών και των εργαζομένων ανυπόφορη εξαιτίας της δυσοσμίας. Μάλιστα πολλές φορές γονείς ενώ έχουν αφήσει τα παιδιά το πρωί στο σχολείο επιστρέφουν για να τα πάρουν πίσω λόγω της άσχημης μυρωδιάς.

Αρκετές φορές έχουν απευθυνθεί στο δήμο χωρίς μέχρι στιγμής να έχει δοθεί κάποια λύση. Παλαιότερα υπήρχε ενημέρωση από τον Δήμο πως οι εργασίες αποκατάστασης του σχολείο θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ κάτι που δεν έγινε.

Στο τέλος της συζήτησης η κ. Παπουτσάκη ενημέρωσε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμο και ελπίζει πως θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για να λυθούν τα συγκεκριμένα προβλήματα έτσι ώστε τα παιδιά να φιλοξενούνται σε ένα ασφαλές χώρο και υγειονομικά κατάλληλο.

radiolasithi.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση