HomeHL-9Κίνδυνος: Γιατί δεν πρέπει να ξεκινήσει ακόμα η ελαιοκομιδή

Κίνδυνος: Γιατί δεν πρέπει να ξεκινήσει ακόμα η ελαιοκομιδή

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα δακοκτονίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tον κίνδυνο που ελοχεύει από τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων στο ελαιόλαδο σε περίπτωση που γίνει πρόωρα η ελαιοκομιδή, δεδομένου ότι συνεχίζονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου, επισημαίνει με ανακοίνωση της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση τονίζεται:

«Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς και τα ελαιουργεία της ότι το πρόγραμμα δακοκτονίας δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Δεδομένου ότι στο δίκτυο παγίδευσης πολλών Τοπικών Κοινοτήτων καταγράφονται υψηλοί δακοπληθυσμοί, ήδη διενεργούνται ή θα ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες, δολωματικοί ψεκασμοί από τα συνεργεία του προγράμματος δακοκτονίας.

Η υπηρεσία μας με νέο Δελτίο Τύπου θα ενημερώσει για την ολοκλήρωση του προγράμματος δακοκτονίας, τις ημερομηνίες έναρξης συγκομιδής του ελαιόκαρπου καθώς και για την εισφορά δακοκτονίας για την ελαιοκομική περίοδο 2019-2020.

Καλούνται τόσο οι παραγωγοί όσο και οι ελαιοτριβείς να ακολουθήσουν πιστά το χρονοδιάγραμμα που θα υποδειχθεί από την υπηρεσία μας ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα ύπαρξης υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο ελαιόλαδο.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση