HomeHL-GreeceΜανιαδάκης για Novartis: Με απειλούσαν με τα παιδιά μου

Μανιαδάκης για Novartis: Με απειλούσαν με τα παιδιά μου

Ηθελαν να ενοχοποιήσω Σαμαρά, Γεωργιάδη και Λοβέρδο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μεγάλη σημασία αποδίδουν οι εισαγγελικοί λειτουργοί που χειρίζονται τις έρευνες για την σκευωρία Novartis, τα όσα αποκάλυψε χθες στην 5ώρη κατάθεσή του, ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας Νίκος Μανιαδάκης.

Ο κ. Μανιαδάκης κατέθεσε στον κ. Ζαχαρή και έκανε ευθέως λόγο για χειραγώγηση της εισαγγελικής έρευνας από την τότε ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου. Αλλά όχι μόνο. Επανέλαβε ότι δέχτηκε πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανιαδάκης κατέθεσε ότι τον εκβίαζαν να δώσει ψεύτικα στοιχεία εναντίον Σαμαρά, Γεωργιάδη, Στουρνάρα, Βενιζέλου και Λοβέρδου. Ο ίδιος όμως δεν είχε κάτι να πει εναντίον των συγκεκριμένων ανθρώπων. Και τότε του έλεγαν:

«Μην τους φοβάσαι, αυτοί δεν θα ξαναβγούν βουλευτές. Αν δεν τους ενοχοποιήσεις, δεν θα ξαναδείς τα παιδιά σου»!

Η κατάθεσή του κ. Μανιαδάκη έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που συνεχίζεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σχετικά με τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας.

«Προσωπικά ούτε είδα , ούτε συμμετείχα , ούτε γνωρίζω παράνομες πράξεις πολιτικών προσώπων» ανέφερε ο Μανιαδάκης μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης κατάθεσής του.

Η κατάθεση του Γιάννη Στουρνάρα

Για τις πιέσεις που δέχθηκε ο Νίκος Μανιαδάκης από τους εισαγγελείς Διαφθοράς έχει καταθέσει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Μάλιστα όπως έχει γίνει γνωστό, τον κ. Στουρνάρα τον είχε επισκεφθεί ο ίδιος ο Μανιαδάκης και του είχε αναφέρει τα περί πιέσεων, εκβιασμών και απειλών σε βάρος του.

«Στην υπόθεση αυτή έχει χαθεί κάθε μέτρο λογική με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνθρωποι, θεσμοί , η ίδια η δικαιοσύνη. Η μόνη θεραπεία είναι η αλήθεια και περιμένω ότι η αλήθεια θα λάμψει » είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Μανιαδάκης. Ο πρώην σύμβουλος πολλών υπουργών Υγείας, έστρεψε τα βέλη του στους προστατευόμενους μάρτυρες λέγοντας πως πολλά από τα στοιχεία που έχουν καταθέσει είναι » ανακριβή και αναξιόπιστα» και έχουν ως στόχο το οικονομικό όφελος στην περίπτωση που τιμωρηθεί η Novartis στην Αμερική.

Απαντώντας στην ερώτηση αν υπάρχει σκάνδαλο Novartis ο κ. Μανιαδάκης είπε πως θεωρεί ότι «υπάρχει σκάνδαλο στο φάρμακο , με παράτυπες πρακτικές» για τις οποίες υπήρξαν ενδείξεις που δεν διερευνήθηκαν από τη δικαιοσύνη.

Ο συνήγορος του κ. Μανδιαδάκη , Θ. Μαντάς σε δήλωση του χαρακτήρισε «εσφαλμένη και ακατανόητη την επιλογή να καταστεί από προστατευόμενος μάρτυρας κατηγορούμενος». Όπως είπε με την κίνηση τους αυτή οι εισαγγελείς αποστέρησαν την έρευνα από την πολύτιμη μαρτυρία του.

Η κατάθεση Μανιαδάκη

Ο κ. Μανιαδάκης αναφέρθηκε σε όλη τη διαδρομή της σκευωρίας της Novartis από το έτος 2012 έως και σήμερα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά που έκανε ειδικά για τις πολύπλευρες σχέσεις που είχε η Εισαγγελία Διαφθοράς με την τότε ηγεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Είναι σημαντική η εκτίμηση του μάρτυρα ότι οι εισαγγελείς της Εισαγγελίας Διαφθοράς, ήταν υπό ασφυκτικό κλειό από την τότε ηγεσία της Δικαιοσύνης, ενώ εκτίμησε ότι η εισαγγελική έρευνα ήταν χειραγωγούμενη.

Πάντως, στην κατάθεσή του δεν έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, καμία αναφορά σε ονόματα της τότε ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης ή άλλων πολιτικών προσώπων. Ούτε έκανε λόγο για πιέσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο.

Αντίθετα, κατέθεσε ότι δέχτηκε πιέσεις για να ενοχοποιήσει πολιτικά πρόσωπα, από συγκεκριμένους εισαγγελίες. Μίλησε για ψυχολογικό εκβιασμό από τους αρμόδιους εισαγγελείς, οι οποίοι τον απειλούσαν ότι θα βρεθεί στη θέση του κατηγορούμενου αν δεν μιλήσει για συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση