HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζονται οι καταγγελίες στο Δήμο Γόρτυνας

Συνεχίζονται οι καταγγελίες στο Δήμο Γόρτυνας

Τι έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ο πρώην δήμαρχος οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τους απαράδεκτους χειρισμούς του» τονίζει σε ανακοίνωση της η παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα» αναφορικά με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης, ζήτησε από την Προϊσταμένη Εσόδων του δήμου, να υπογράψει ψευδή βεβαίωση,ότι τάχα έχουν βεβαιωθεί τα τέλη του 2019.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας, στις 17/10/2019, κατέρρευσε οριστικά ο μύθος που, όλο το προηγούμενο διάστημα, προσπαθούσε να «χτίσει» ο πρώην δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης, σχετικά με τα εκατομμύρια ευρώ που όπως υποστήριζε υπάρχουν στα ταμεία του δήμου, ενώ προέκυψαν και σοβαρά ερωτήματα για τους χειρισμούς του σε μια σειρά από σημαντικά οικονομικά (και όχι μόνο) ζητήματα.

Όπως αποκάλυψε η Προϊσταμένη Εσόδων του δήμου, κυρία Άννα Δραϊνάκη, ο κ. Σχοιναράκης της ζητούσε επιμόνως να υπογράψει ψευδή βεβαίωση, ότι τάχα έχουν βεβαιωθεί τα τέλη του 2019, ώστε, επί της ουσίας, ο δήμος να παραπλανήσει (!) το Παρατηρητήριο και να εισπράξει χρήματα με ανακριβή στοιχεία! Ο πρώην δήμαρχος δεν έλαβε, δηλαδή, υπόψη το γεγονός ότι το Παρατηρητήριο έχει ήδη στην διάθεσή του τα πραγματικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να διασταυρωθούν ανά πάσα στιγμή και έδωσε εντολή στην Προϊσταμένη Εσόδων να παρακάμψει τις νόμιμες διαδικασίες, προκειμένου να εξασφαλίσει έσοδα!

Το συγκεκριμένο γεγονός είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο ο κ. Σχοιναράκης διοίκησε, τα προηγούμενα χρόνια, τον δήμο Γόρτυνας. Ο πρώην δήμαρχος οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τους απαράδεκτους χειρισμούς του, αλλά και να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων που αναδείχθηκαν από τις τοποθετήσεις του για τα παρακάτω ζητήματα:

-Πώς οι (διασφαλισμένες, όπως υποστήριζε) χρηματοδοτήσεις ύψους 40.000.000 ευρώ… μειώθηκαν, τελικά, σε 15.900.000 ευρώ, όπως βεβαιώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για χρηματοδοτήσεις από το 2013 για πολλές από τις οποίες, επί των ημερών του κ. Σχοιναράκη, δεν έγινε απολύτως τίποτα; Για πολλές, μάλιστα, χρηματοδοτήσεις έργων, δεν υπάρχουν οι σχετικές μελέτες, τις οποίες είναι αμφίβολο αν ο δήμος είναι σε θέση να υλοποιήσει, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά και της υποστελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας, που δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό μηχανικών.

-Πώς είναι δυνατόν ο κ. Σχοιναράκης να μην γνωρίζει (;) τους όρους της συμφωνίας του δήμου Γόρτυνας με το Παρατηρητήριο, που ο ίδιος υπέγραψε και να επιμένει ότι για την εκταμίευση χρημάτων αρκούσε η βεβαίωση των τελών του 2018;

-Γιατί ο κ. Σχοιναράκης αποφάσισε να κλείσει τα σφαγεία της Αγίας Βαρβάρας λίγες ημέρες πριν τις εκλογές και δεν το έπραξε νωρίτερα, εφόσον η σχετική απόφαση ελήφθη το 2017; Γιατί τα σφαγεία παρέμειναν ανοικτά για δύο χρόνια, εφόσον το κλείσιμό τους ήταν «προς το συμφέρον του δήμου και των δημοτών»; Ο πρώην δήμαρχος είχε, μάλιστα, το θράσος να κατηγορήσει την νέα δημοτική αρχή για ανικανότητα (!) στην διαχείριση των σφαγείων, αντί να απολογηθεί για τους δικούς τους χειρισμούς. Θα ξεδιαλύνει, επιτέλους, το τοπίο γύρω από τα σφαγεία ο κ. Σχοιναράκης ή θα αφήσει να αιωρούνται φήμες για «την κότα που έκανε το χρυσό αυγό», οι οποίες όχι μόνο φέρνουν σε δύσκολη θέση τον ίδιο, αλλά εκθέτουν και τους συνεργάτες του, οι οποίοι είχαν αναλάβει την διοίκηση των σφαγείων;

Για όλα τα παραπάνω, στα οποία ο κ. Σχοιναράκης – για ακόμα μια φορά – δεν απάντησε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, περιμένουμε να δώσει εξηγήσεις, όπως οφείλει, στους πολίτες της Γόρτυνας.»

https://www.youtube.com/watch?v=XGdtBPLFaQQ

https://www.youtube.com/watch?v=pVQScaF84EM

Διαφήμιση
Διαφήμιση