HomeΚΡΗΤΗΣ. Βαρδάκης: Καμία δέσμευση για την παραχώρηση δημοσίων εγκαταλελειμμένων κτιρίων στο Δήμο

Σ. Βαρδάκης: Καμία δέσμευση για την παραχώρηση δημοσίων εγκαταλελειμμένων κτιρίων στο Δήμο

Από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καμία απάντηση και καμία δέσμευση σχετικά με το αίτημα του Δήμου Ηρακλείου για την παραχώρηση των δημοσίων κτιρίων που έχουν εγκαταλειφθεί, δεν δόθηκε στην ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη, προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Παρά το στόχο της Γενικής Γραμματείας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, που είναι η επιτυχής αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση στο θέμα των τριών κτιρίων, του πρώην Αστυνομικού τμήματος στην πλατεία Καλλεργών, του κτιρίου στη συμβολή των οδών Ταγμ. Τζουλάκη και Ελ. Βενιζέλου, η διαχείριση των οποίων ανήκει στην Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε., και του κτιρίου όπου στεγαζόταν το πρώην Ειρηνοδικείο, η διαχείριση του οποίου ανήκει ανήκει στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ειδικότερα στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. (ΝΠΔΔ).

Συνεπώς το Υπουργείο Οικονομικών απαντά μόνο ως προς το σκέλος της κατοχής των ακινήτων και καμία απάντηση δεν δίνεται αναφορικά με την πρόθεση της Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε. ώστε να παραχωρηθούν ή όχι στον Δήμο Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση