HomeHL-WorldΣυρία: Στους 300.000 οι εκτοπισμένοι από την τουρκική εισβολή

Συρία: Στους 300.000 οι εκτοπισμένοι από την τουρκική εισβολή

Μέσα σε οκτώ ημέρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής έχει προκαλέσει, μέσα σε οκτώ ημέρες τον εκτοπισμό 300.000 ανθρώπων, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

«Περισσότεροι από 300.000 άμαχοι έχουν εκτοπισθεί από την έναρξη της επίθεσης», δήλωσε ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης η οποία διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη χώρα.

Συνεχίζουν το διπλωματικό «πόκερ» ΗΠΑ και Τουρκία

Την ίδια ώρα λοιπόν που στη Συρία οι τουρκικές δυνάμεις παραμένουν στα βόρεια της χώρας και η Ρωσία… προελαύνει στη περιοχή, ΗΠΑ και Τουρκία συνεχίζουν να «μαλώνουν» σε ένα ατελείωτο διπλωματικό «πόκερ».

Στο απόηχο της απίστευτης επιστολής Τραμπ στον Τούρκο πρόεδρο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα βρεθεί σήμερα στην Αγκυρα με σκοπό να τον πείσει τον Τούρκο πρόεδρο να σταματήσει την επίθεση, ειδάλλως σε περίπτωση που δεν το κάνει, οι ΗΠΑ θα επιβάλουν νέες -πιο ισχυρές- κυρώσεις, όπως διαμήνυσε και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Στίβεν Μνούτσιν. Η απάντηση του Ερντογάν ήταν πως θα πράξει το ίδιο και αυτός, ως αντίποινα σε τέτοια περίπτωση.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση