HomeHL-9Πράσινα γιλέκα για τους… διανομείς – Για την ασφάλειά τους

Πράσινα γιλέκα για τους… διανομείς – Για την ασφάλειά τους

Σε πρώτη φάση θα μοιραστούν 100

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πράσινα γιλέκα αναμένεται να φοράνε οι διανομείς που κινούνται καθημερινά στο δρόμο με στόχο την ασφάλειά τους.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Στέλιο Βοργιά και την γ.γ. Ελένη Μανουσάκη με τον διοικητή της Τροχαίας, Μανόλη Μουτζάκη και τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Γιώργο Πρικάκη.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, Στέλιος Βοργιάς, «σε πρώτη φάση τα γιλέκα που θα μοιραστούν θα είναι 100 και στόχο έχουν να γίνουν σήμα κατατεθέν για τους διανομείς, ενώ θα μοιράσουμε και ταινίες αντανάκλασης, προκειμένου να κολληθούν στα κιβώτια μεταφοράς των προϊόντων”.

Το κυριότερο, όμως, είναι –σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης, ότι  δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο όχι μόνο για τα γιλέκα και τις ταινίες αντανάκλασης, αλλά ούτε και  για τα κιβώτια μεταφοράς προϊόντων στα  δίκυκλα των διανομέων.  Η τοποθέτησή τους  σε πολλές περιπτώσεις επηρεάζουν την ευστάθεια των οδηγών διανομέων.

Η ηγεσία της Τοπικής ΕΛΑΣ εξέφρασε την σύμφωνη γνώμη της για τα μέτρα ασφαλείας που πρότεινε το ΕΚΗ, ενώ δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν και εκείνοι από την πλευρά τους, ώστε να υπάρξει νομοθετικό πλαίσιο που να επιβάλλει την χρήση των πράσινων γιλέκων, την τοποθέτηση αντανακλαστικής ταινίας, και να προβλέπονται οι προδιαγραφές εγκατάστασης και κατασκευής των κιτίων μεταφοράς και προϊόντων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση