HomeΚΟΣΜΟΣΜυστήριο στο Κόσοβο: Τελικά δεν μολύνθηκαν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι

Μυστήριο στο Κόσοβο: Τελικά δεν μολύνθηκαν οι εκλογικοί αντιπρόσωποι

Άγνωστο τι προκάλεσε τα αλλεργικά συμπτώματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι εκλογικοί αντιπρόσωποι στο Κόσοβο που παρουσίασαν προχθές συμπτώματα αλλεργίας κατά την καταμέτρηση επιστολικών ψήφων από την κεντρική Σερβία δεν έχουν μολυνθεί, αποφάνθηκαν ειδικοί.

Οι αναλύσεις δερματικού ιστού ήταν αρνητικές, ενώ δεν βρέθηκαν μολυσματικά στοιχεία στους φακέλους, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου. «Με βάση τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Ινστιτούτου Βιοχημείας στην Πρίστινα, αποκλείστηκε η πιθανότητα ύπαρξης μολυσματικών παραγόντων στους φακέλους με τις ψήφους από τη Σερβία», δήλωσε η διευθύντρια της Κλινικής λοιμωδών νοσημάτων Λιντίτα Μπερίσα. Απέκλεισε επίσης κατηγορηματικά το ενδεχόμενο μόλυνσης εκλογικών αντιπροσώπων που ήρθαν σε επαφή με τους φακέλους των ψήφων. «Όλες οι εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν από το Ινστιτούτο είναι φυσιολογικές ενώ και οι αναλύσεις δειγμάτων δερματικού ιστού αποκλείουν κάθε πιθανότητα ύπαρξης μολυσματικού συνδρόμου», επέμεινε η κυρία Μπερίσα.

Μυστήριο παραμένει για τις διωκτικές αρχές στο Κόσοβο τι προκάλεσε αλλεργικά συμπτώματα. Η διευθύντρια της κλινικής απέφυγε να τοποθετηθεί, επισημαίνοντας ότι «αυτό θα μπορέσει, ενδεχομένως, να εξακριβωθεί με λεπτομερείς εργαστηριακές αναλύσεις, αλλά εκείνο που έχει σημασία για την ώρα είναι ότι δεν υπάρχει μολυσματική νόσος». Ο Γενικός εισαγγελέας της Πρίστινας Κουτίμ Μουνίσι επίσης απέφυγε να κάνει εικασίες για τα αίτια της αλλεργίας και ανακοίνωσε ότι οι «ύποπτοι» φάκελοι θα σταλούν για ανάλυση στο εξωτερικό, διότι στο Κόσοβο δεν υπάρχουν εργαστήρια ικανά να εντοπίσουν όλες τις δηλητηριώδεις ουσίες. Οι δώδεκα εκλογικοί αντιπρόσωποι που νοσηλεύονται στην Κλινική λοιμωδών νοσημάτων είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται σήμερα να λάβουν εξιτήριο.

real.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση