Δε σταματούν τις αντιδράσεις τους οι κάτοικοι του Ευαγγελισμού που δε θέλουν τη συνέχιση των εργασιών που έχουν ξεκινήσει στην περιοχή όπου θα γίνει το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Όπως έχει γραφτεί οι διαμαρτυρόμενοι είχαν προχωρήσει και σε συμβολική κατάληψη το χώρο των πρόδρομων εργασιών, ενώ αυτές οι δράσεις θα έχουν και συνέχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι του Ευαγγελισμού αναμένεται να έχουν δυναμική παρουσία και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Για αυτό και καλούν τα μέλη του Συμβουλίου να τοποθετηθούν επί του θέματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύλλογος έχει εκδώσει επιστολή με την οποία ζητά να πραγματοποιηθεί και συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, προκειμένου τα μέλη του Συλλόγου να εκφράσουν και στον ίδιο τους προβληματισμούς  και τις θέσεις τους. Ενώ δηλώνουν ότι είναι έτοιμοι ακόμη και να μπλοκάρουν τις πρόδρομες εργασίες μέχρι να συναντηθούν με τον υπουργό

Τα μέλη του Συλλόγου του Ευαγγελισμού τοποθετήθηκαν επίσης για το θέμα των αποζημιώσεων. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ευχαριστούμε το Υπουργείο, αλλά και όποιον ενδιαφέρεται να  μας υποδείξει τον τρόπο να πάρουν οι κάτοικοι τις αποζημιώσεις σύμφωνα με το άρθρο 7Α γρήγορα αλλά τους πληροφορούμε ότι δεν χρειάζεται  και τον τρόπο τον ξέρουμε. Είναι το Δικαστήριο αναγνώρισης δικαιούχων που προβλέπει ο Νόμος.

Αποφεύγουν όμως να πάρουν θέση για τα παρακάτω κύρια θέματα ουσίας και διαδικασίας:

1 .Με ποιανού ευθύνη   συντάχτηκαν  και   πληρώθηκαν (με χρήματα του Δημοσίου ) οι ψεύτικες και ανακριβείς εκθέσεις εκτίμησης. Τις κοίταξε κανείς πριν τις  πληρώσουν;

2.Γιατί το Δημόσιο πρότεινε ως τιμές αποζημίωσης τις απαράδεκτες τιμές των εκθέσεων εκτίμησης  που αφορούν αγοραία αξία σύμφωνα με το Νόμο  και όχι τιμή απαλλοτρίωσης εντελώς διαφορετική έννοια;

3.Πως εξηγείται σε 5500 διαφορετικές τιμές να συμπίπτουν απόλυτα η έκθεση εκτίμησης η πρόταση του Δημοσίου  και η δικαστική απόφαση εκτός από το copy paste που αποδεδειγμένα έγινε;

4.Με ποιανού την ευθύνη διασπάστηκαν  σε 16 τμήματα  τα 7000 στρέμματα  του κυρίως αεροδρομίου με αποτέλεσμα την απίστευτη ταλαιπωρία μας ;

  1. Πως είναι δυνατόν να κατατίθενται εν έτη  2019  δικόγραφα  με την  κατεπείγουσα διαδικασία του  7α  με την απόφαση Υπουργικού συμβουλίου του Φεβρουαρίου 2016  (Τόσο κατεπείγοντα) 

Αυτά δυστυχώς συνέβησαν στην  χώρα μας  (και εναπόκειται σε μας να μην ξανασυμβούν)  που θέλει να λέγεται Ευρωπαϊκή!!!!!

Εντέλει τι χρειαζόμαστε τόσα δικαστήρια τόσα έξοδα ,τόση ταλαιπωρία όταν το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και ταυτισμένο απόλυτα  την άσχετη έκθεση εκτίμησης;»

Την ίδια στιγμή δόθηκε το πράσινο φως για την χρηματοδοτική συμβολή του δημοσίου στο αεροδρόμιο Καστελίου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ενώ θετικό είναι το σινιάλο και από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν. Για το έργο, του οποίου το κατασκευαστικό αντικείμενο ανέρχεται σε 480 εκατ. ευρώ, η χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου θα ανέλθει σε 180 εκατ. ευρώ έναντι 220 εκατ. ευρώ που προβλέπονταν, κατά μέγιστο ποσό στη διακήρυξη του διαγωνισμού.Mε την επίλυση των δύο αυτών εκκρεμοτήτων εκτιμάται ότι ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη της σύμβασης παραχώρησης μέσα στον επόμενο μήνα. Για το έργο έχουν ξεκινήσει ήδη οι προκαταρκτικές εργασίες με τις μπουλντόζες να κάνουν την εμφάνισή τους τις τελευταίες μέρες στην περιοχή της Πεδιάδας, όπου θα εγκατασταθεί στον Ευαγγελισμό το εργοτάξιο του έργου. Ωστόσο οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο 2020.

Διαφήμιση
Διαφήμιση