HomeΕΛΛΑΔΑΟ Γιώργος Κρεμλής από σήμερα στο πλευρό του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου

Ο Γιώργος Κρεμλής από σήμερα στο πλευρό του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Kαθήκοντα άμισθου συμβούλου του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου αναλαμβάνει ο Γιώργος Κρεμλής, όπως έγινε γνωστό από την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου στον FM 100.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Κρεμλής είναι εντεταλμένος σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας και με την εμπειρία του στη εν λόγω θέση, θα συνδράμει σε μείζονα θέματα αυτοδιοίκησης.

«Ο κ. Θεοδωρικάκος μού πρότεινε να αναλάβω σύμβουλός του. Προτίμησα να είμαι άμισθος και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε θέματα κυκλικής οικονομίας, διαχείρισης αποβλήτων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την αυτοδιοίκηση», λέει ο ίδιος μιλώντας στη δημοσιογράφο.

Κύριος στόχος του κ. Κρεμλή είναι να «κατέβει» σε επίπεδο δήμων η διαλογή απορριμμάτων στην πηγή αλλά και η ανακύκλωση. Όπως υποστηρίζει, από τη διαδικασία αυτή θα βγαίνουν καθαρά ανακυκλώσιμα, που θα μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα ως προϊόντα.

Κάτι τέτοιο, τονίζει ο ίδιος, θα επιφέρει κέρδος τόσο στους δήμους όσο και στους δημότες, αφού μέχρι σήμερα η Ελλάδα επιβαρύνεται με πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας των χαμηλών ποσοστών ανακύκλωσης που καταγράφονται.

Τέλος, στα σχέδια του κ. Κρεμλή είναι η ανάδειξη της νησιωτικότητας σε θέματα, όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο και η ευελιξία σε κρατικές ενισχύσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση