HomeHL-GreeceΑνησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για είσοδο τζιχαντιστών στη χώρα

Ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για είσοδο τζιχαντιστών στη χώρα

Ύστερα από την τουρκική εισβολή στη Συρία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανησυχία εκδηλώνουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τον κίνδυνο που υπάρχει για νέες αιματηρές επιθέσεις του ISIS στην Ευρώπη, ύστερα από την τουρκική εισβολή στη Συρία.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «τα Νέα», η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει αποστείλει από τις 8 Οκτωβρίου έγγραφο σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες με το οποίο ζητεί εντατικά«μέτρα προστασίας προσώπων και εγκαταστάσεων ενδιαφέροντος Τουρκίας», προκειμένου να μην εκδηλωθεί ένοπλη επίθεση ή άλλη δολιοφθορά εναντίον τους που μπορεί να προκαλέσει διπλωματικές παρενέργειες.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο ζητείται ιδιαίτερη προσοχή από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για την πρεσβεία και τα προξενεία της Τουρκίας. Επιπλέον, ορίζεται τα «μέτρα προστασίας που εκδηλώνονται για την ασφάλειά τους να λαμβάνονται με ιδιαίτερη ένταση και προσοχή από όλες τις αστυνομικές δυνάμεις».

«Πρόκειται για έναν κίνδυνο «δεύτερης φάσης» για την Ελλάδα που ίσως υπάρξει έπειτα από μερικούς μήνες. Αφορά κυρίως 850 μέλη του ISIS που προέρχονται από χώρες της Ευρώπης και κρατούνται σε φυλακές της Συρίας υπό την εποπτεία Κούρδων μαχητών. Για αυτούς τους Ευρωπαίους τζιχαντιστές είχε προταθεί προ μερικών μηνών από τον Aμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να επαναπατρισθούν σε ευρωπαϊκές χώρες για να δικαστούν και να φυλακισθούν. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων για τη δράση τους. Αν λοιπόν υπάρξουν πλήγματα από τον τουρκικό στρατό στις φυλακές που κρατούνται και αποδράσουν, ελλοχεύει ο κίνδυνος να δώσουν αιφνιδιαστικά «παρών» σε χώρες της Ευρώπης και ορισμένοι να διέλθουν από τη χώρα μας. Επιπλέον, έχει επισημανθεί ο κίνδυνος για επιθέσεις στην Ευρώπη από μαχητές του ISIS που προέρχονταν από χώρες της Βορείου Αφρικής και οι οποίοι επιστρέφουν σταδιακά στις πατρίδες τους ή μπορεί να αποδράσουν τώρα από τις φυλακές της Συρίας. Όμως, προς το παρόν φαίνεται στη Συρία να αφήνονται ελεύθερα μόνο ορισμένα από τα 70.000 μέλη των οικογενειών των τζιχαντιστών (κυρίως γυναίκες και παιδιά) που ζούσαν σε κέντρα διαμονής υπό τον έλεγχο Κούρδων στρατιωτών οι οποίοι τώρα κατευθύνονται στο πολεμικό μέτωπο»,τονίζουν στην εφημερίδα ανώτατα στελέχη της Λεωφόρου Κατεχάκη.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση