HomeΣΠΟΡΠροκριματικά Euro 2020: Σάλος για τις ρατσιστικές κραυγές και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς των Βούλγαρων

Προκριματικά Euro 2020: Σάλος για τις ρατσιστικές κραυγές και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς των Βούλγαρων

Η UEFA θα ξεκινήσει έρευνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σάλος και σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συμπεριφορά των Βούλγαρων οπαδών στον αγώνα Βουλγαρία-Αγγλία το βράδυ της Δευτέρας στη Σόφια.

«Ήταν μια από τις πιο απεχθείς βραδιές που έχω βιώσει στο ποδόσφαιρο» δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Βρετανίας μετά τις εικόνες με Βούλγαρους οπαδούν να χαιρετούν ναζιστικά και τις ρατσιστικές κραυγές κατά των παιχτών της εθνικής Βρετανίας.

Βρετανοί δημοσιογράφοι κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι φορές που Βούλγαροι οπαδοί ακούστηκαν να κάνουν ήχους μαϊμού όταν είχαν την μπάλα στα πόδια τους παίχτες όπως ο Τάιρον Μινγκς και ο Μάρκους Ράσφορντ.

Ο πρόεδρος της Βρετανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι «η UEFA θα ξεκινήσει ενδελεχή έρευνα» ενώ συμφωνα με τον ίδιο τουλάχιστον 50 Βούλγαροι οπαδοί απομακρύνθηκαν από το γήπεδο στο ημίχρονο και αφού είχαν προηγηθεί δύο διακοπές από τον διαιτητή για τις συμπεριφορές στις εξέδρες του γηπέδου.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Βρετανίας Γκάρεθ Σάουθγκειτ δήλωσε ότι «η μεγαλύτερη απάντηση ήταν η αντίδραση των παιχτών στο γήπεδο» καθώς η Βρετανία επικράτησε με 6-0 της Βουλγαρίας.

Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, στο ημίχρονο οι παιχτες και ο ίδιος είχαν συμφωνήσει ότι αν υπήρχαν παρόμοιες προκλητικές συμπεριφορές στο β΄ ημίχρονο θα αποχωρούσαν από το γήπεδο.

Από την πλευρά του ο προπονητής της Εθνικής Βουλγαρίας, Κράζιμιρ Μπαλάκοφ, αλλά και αρκετοί από τους Βούλγαρους διεθνείς υποστήριξαν ότι δεν άκουσαν τίποτα στο γήπεδο.

Ο Πλάμεν Ίλιεφ έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να δηλώσει ότι «οι οπαδοί συμπεριφέρονταν καλά, δεν άκουσα καμία προσβολή».

Μοναδική εξαίρεση ο αρχηγός της εθνικής Βουλγαρίας Ιβελίν Ποπόφ ο οποίος στο ημίχρονο δεν πήγε στα αποδυτηρία αλλά προσπάθησε να εξηγήσει στους οπαδούς ότι η συμπεριφορά τους ήταν απαράδεκτη.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση