HomeΚΡΗΤΗΣτο Ηράκλειο το συνέδριο για τη διαχείριση θυτών ενδοοικογενειακής βίας

Στο Ηράκλειο το συνέδριο για τη διαχείριση θυτών ενδοοικογενειακής βίας

Με διοργανωτή τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το 5ο Ετήσιο Συνέδριο του Δικτύου φορέων διαχείρισης θυτών ενδο-οικογενειακής/ενδο-συντροφικής βίας (Work With Perpetrators- European Network) διεξάγεται στο Ηράκλειο Κρήτης, 23-25 Οκτωβρίου 2019. Εφέτος, ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου λειτουργεί ως διοργανωτής της συνάντησης, όντας μέλος του δικτύου.

Το θέμα του Συνέδριου είναι: «Ας μιλήσουμε ανοιχτά  – Προαγωγή παρεμβάσεων διαχείρισης θυτών σεξουαλικής βίας», όπου προσκεκλημένος ομιλητής του Συνεδρίου είναι ο παγκοσμίως καταξιωμένος ερευνητής και θεραπευτής από τις ΗΠΑ, Rus Funk. Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν 120 σύνεδροι, προερχόμενοι από 45 χώρες παγκοσμίως.

Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου είναι ο πρώτος και μοναδικός μέχρι σήμερα φορέας, ο οποίος επιχειρεί να δραστηριοποιηθεί με το ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης θυτών ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα. Αξίζει να τονιστεί ότι το θέμα της διαχείρισης θυτών προκύπτει ως υποχρέωση της Ελλάδας, συνέπεια της συμμετοχής της στην υλοποίηση της «Σύμβασης Κωνσταντινούπολης», η οποία έχει υπογραφεί από τις περισσότερες χώρες στον κόσμο για την προστασία των γυναικών από τη βία. Υπενθυμίζουμε ότι η «Σύμβαση Κωνσταντινούπολης» επικυρώθηκε το 2018 από την Ελληνική Βουλή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση