HomeΚΡΗΤΗΈτσι, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι κόκκινοι κάδοι

Έτσι, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οι κόκκινοι κάδοι

Τι αναφέρει ο Δήμος Πλατανιά για την ανακύκλωση παλαιού ρουχισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οδηγίες στους πολίτες για την ορθή χρήση των κόκκινων κάδων όπου τοποθετούνται παλαιά ρούχα και παπούτσια για ανακύκλωση, δίνει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Πλατανιά.

Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Ο Δήμος Πλατανιά ενημερώνει ότι στους Κόκκινους κάδους που έχουν τοποθετηθεί  με σκοπό την ανακύκλωση παλαιών και μη χρησιμοποιούμενων ειδών ρουχισμού και υποδημάτων,  στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Πλατανιά με τη  ΔΕΔΙΣΑ AE (OTA) , θα πρέπει να  συλλέγονται ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά), λευκά είδη (όπως κουρτίνες, σεντόνια κτλ.), τσάντες, ζώνες και άλλα είδη που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω της παλαιότητάς τους ή να δοθούν για επαναχρησιμοποίηση. Τα φθαρμένα ρούχα που θα συλλέγονται στους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης, θα επεξεργάζονται και θα επαναχρησιμοποιούνται τα υλικά από τα οποία κατασκευάστηκαν.

kokkinos-kados-platanias

Στους κόκκινους κάδους δεν θα πρέπει να τοποθετούνται βρώμικα ή βρεγμένα ρούχα, χαλιά και αποκόμματα υφασμάτων, αζευγάρωτα παπούτσια, ούτε οικιακά  απορρίμματα διότι αχρηστεύουν τα  υπόλοιπα προς ανακύκλωση είδη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση