HomeHL-WorldΣυρία: Αυτός είναι ο ρεπόρτερ που σκοτώθηκε από τον τουρκικό βομβαρδισμό

Συρία: Αυτός είναι ο ρεπόρτερ που σκοτώθηκε από τον τουρκικό βομβαρδισμό

Βρισκόταν σε κονβόι που «χτυπήθηκε» από τουρκικές δυνάμεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ρεπόρτερ του συριακού ενημερωτικού ιστότοπου, Saad Ahmed είναι ο δημιοσιογράφος που έπεσε νεκρός το Σάββατο, μαζί με άλλους αμάχους, καθώς βρισκόταν σε κονβόι που «χτυπήθηκε» από τουρκικές δυνάμεις.

Η ταυτότητα του δημοσιογράφου έγινε γνωστή στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε, μετά τον τραυματισμό του, από τον ίδιο του τον πατέρα, τον Sheikh Moss Ahmed, που δήλωσε στο συγκεντρωμένο πλήθος: «Πριν από μερικά λεπτά, έκλεισα τα μάτια του γιού μου, Saad, που αποτελούσε το μάτι της αλήθειας. Με την κάμερά του, κατέγραφε τη σκληρή πραγματικότητα και τον πόνο που αφήνουν οι σφαγές, τις οποίες παρουσίαζε στην κοινή γνώμη».

Καταδίκασε επίσης «τη διεθνή συνωμοσία και τη συνενοχή, ιδιαίτερα αυτή των Αμερικής και Τουρκίας, η οποία επέτρεψε στον τουρκικό φασισμό και τους μισθοφόρους του να σφαγιάζουν τον κουρδικό λαό στη βόρεια και ανατολική Συρίας».

Ο Saad al-Ahmad έχασε τη ζωή του την Κυριακή, όταν κάλυπτε δημοσιογραφικά την πορεία αμάχων προς το Σερεκανίε, η οποία βομβαρδίστηκε από τα τουρκικά κατοχικά αεροσκάφη, έχοντας ως αποτέλεσμα τον θάνατο 11 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 74 (μεταξύ τους και 7 δημοσιογράφοι).

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση