HomeΕΛΛΑΔΑΜήπως φιλοξενήσατε εσείς αυτό το παιδί; Η συγκινητική ιστορία του Γιόβαν από τη Βοσνία στην Ελλάδα

Μήπως φιλοξενήσατε εσείς αυτό το παιδί; Η συγκινητική ιστορία του Γιόβαν από τη Βοσνία στην Ελλάδα

Ο Γιόβαν είχε φιλοξενηθεί από μία οικογένεια στην Καβάλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια συγκινητική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Καβάλα. Πρωταγωνιστές ένα προσφυγόπουλο από την Βοσνία και μια οικογένεια από την Καβάλα.

Ήτανε χειμώνας του 1995 όταν στην Καβάλα ήρθανε μικρά προσφυγόπουλα από την Σερβία για να φιλοξενηθούν, όπου ο εμφύλιος πόλεμος ήτανε στα τελειώματα του.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και ο μικρός Γιόβαν Σκρμπιτς (Jovan Skrbic) που είχε γεννηθεί στην Γκράντισκα της Βοσνίας το 1989.

Τα προσφυγόπουλα φιλοξενούνταν στην Παιδόπολη στον Άγιο Λουκά και κάποιες μέρες της εβδομάδας έμεναν σε οικογένειες Καβαλιωτών.

Όπως αναφέρει το kavalawebnews.gr, μία από αυτές τις οικογένειες που άνοιξαν τα σπίτια τους στα προσφυγόπουλα με πολλή αγάπη, αναζητεί και ο Γιόβαν με τα όποια στοιχεία έχει στην διάθεσή του, παρά το μικρό της ηλικίας του.

Τα μικρά ονόματα των γονιών που το φιλοξένησαν ήταν Γιώργος και Μαρία οι οποίοι είχανε ένα παιδάκι τον Μάριο, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1990.

Στην φωτογραφία που δημοσιεύει το kavalawebnews.gr, διακρίνεται ο μικρός τότε Γιόβαν στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του 1995 στην Παιδόπολη όπου διακρίνεται η γειτόνισσα, (πιθανόν και μέλος του Συμβουλίου) η κ. Τζίνα, όπως θυμάται πως την αποκαλούσαν.

*Αν γνωρίζετε κάτι στείλτε τις πληροφορίες σας στο [email protected]

Διαφήμιση
Διαφήμιση