HomeΕΛΛΑΔΑΧατζηδάκης για ψήφο αποδήμων

Χατζηδάκης για ψήφο αποδήμων

Ελπίζω ο Τσίπρας να αλλάξει στάση, το έχει ανάγκη η δημοκρατία μας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε την ελπίδα να αλλάξει στάση ο Αλέξης Τσίπρας στο θέμα της ψήφου των αποδήμων και να γίνει «πιο εποικοδομητικός».

«Το έχει ανάγκη η δημοκρατία μας», τόνισε για το θέμα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ. «Εμείς έχουμε άλλωστε πει ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς προκειμένου να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή που θα είναι για το καλό του οικουμενικού ελληνισμού», συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης για την ψήφο των αποδήμων. «Η χώρα δεν θα πάει μπροστά με έναν εμφύλιο πετροπόλεμο. Θα πάει όμως μπροστά και μέσα από διαδικασίες εθνικής συνεννόησης», πρόσθεσε.

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις

Αναφερόμενος στη ΔΕΗ, η κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι μπορεί η επιχείρηση να στάθηκε όρθια, αλλά αντιμετωπίζει ακόμη πολλές προκλήσεις. «Μια οριζόντια ιδιωτικοποίηση δεν θα ήταν προς το παρόν ελκυστική για υποψήφιους επενδυτές. Από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα η αξία της μετοχής της στο Χρηματιστήριο έχει σχεδόν τριπλασιαστεί», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Είναι να αναρωτιέται κανείς, πώς θεωρούν ότι μπορεί αυτός που σχεδόν γκρέμισε μια εταιρεία, να κατηγορεί αυτόν που τη σταθεροποιεί και της δίνει προοπτική, για απαξίωση».

Μιλώντας για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι το θέμα αυτό έχει πληγώσει τη ΔΕΗ σε σημείο «τα μισά από αυτά που οφείλονται στην επιχείρηση να τα χρωστούν μόλις 60.000 συμπολίτες μας». Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι «σε ό,τι αφορά στους φτωχότερους συμπολίτες μας υπήρχε και θα εξακολουθήσει να υπάρχει το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έτσι ώστε να έχουν ειδική μεταχείριση, όπως αρμόζει να έχουν».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση