HomeHL-WorldΤραμπ: Βοηθήσαμε τους Κούρδους, ας πολεμήσουν οι ίδιοι τώρα για τα εδάφη τους

Τραμπ: Βοηθήσαμε τους Κούρδους, ας πολεμήσουν οι ίδιοι τώρα για τα εδάφη τους

Τους γύρισε ξανά την πλάτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ντόναλντ Τραμπ γύρισε για μια ακόμη φορά την πλάτη στους Κούρδους και υπεραμύνθηκε της απόφασής του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία.

«Ας κάνουν τα δικά τους σύνορα. Δεν νομίζω ότι οι στρατιώτες μας πρέπει να είναι εκεί τα επόμενα 50 χρόνια, φυλάσσοντας τα σύνορα ανάμεσα στην Τουρκία και τη Συρία, όταν δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα δικά μας σύνορα στην πατρίδα», είπε ο Τραμπ μιλώντας σε συγκέντρωση χριστιανών.

Οι Κούρδοι πρέπει να δώσουν τη δική τους μάχη, επέμεινε ο Τραμπ, παρότι προκάλεσε κατακραυγή, ακόμη και μεταξύ Ρεπουμπλικανών, η απόφασή του να δώσει ουσιαστικά το πράσινο φως στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, γυρίζοντας την πλάτη στους έως πρότινος συμμάχους της Ουάσινγκτον.

«Μην ξεχνάτε: πολεμάνε για τα δικά τους εδάφη. Δεν μας βοήθησαν να πολεμήσουμε εμείς για τη δική μας πατρίδα. Μάχονται για τα εδάφη τους και αυτό είναι καλό, αλλά τους βοηθήσαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, ενώ μαίνονται οι μάχες στη Συρία και κάποιοι Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγορούν την Τουρκία ότι έπληξε εσκεμμένα δυνάμεις των ΗΠΑ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση