HomeΚΟΣΜΟΣΟ ISIS θα ανακάμψει αν οι ΗΠΑ δεν συνεχίσουν τον πόλεμο

Ο ISIS θα ανακάμψει αν οι ΗΠΑ δεν συνεχίσουν τον πόλεμο

Ο Αμερικανός πρώην υπ. Αμυνας προειδοποιεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Τζιμ Μάτις, πρώην υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, προειδοποίησε ότι ο ISIS δεν έχει ηττηθεί οριστικά και θα αναγεννηθεί, αν η Ουάσινγκτον δεν συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών.

«Ο ISIS δεν έχει ηττηθεί και πρέπει να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση στο Ισλαμικό Κράτος ώστε να μην ανακάμψει», επισήμανε ο Μάτις μιλώντας στο NBC. «Σε περίπτωση που δεν συνεχίσουμε την πίεση, ο ISIS θα ορθωθεί ξανά. Είναι απόλυτα δεδομένο ότι θα επανακάμψει», προειδοποίησε ο Μάτις, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η άποψη του πρώην επικεφαλής του Πενταγώνου και στρατηγού των Πεζοναυτών εν αποστρατεία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κέρδισε τον πόλεμο με το Ισλαμικό Κράτος. Εξάλλου, ο Μάτις είχε παραιτηθεί τον προηγούμενο Δεκέμβριο, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προαναγγείλει την απόσυρση αμερικανικών δυνάμεων από περιοχές της Συρίας. Τελικά, ο Τραμπ είχε αποφασίσει να διατηρήσει κάποιες δυνάμεις στη χώρα, μετά τις έντονες αντιδράσεις, τόσο εντός των συνόρων όσο και από συμμάχους της Ουάσινγκτον.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση