HomeΚΡΗΤΗΣύσκεψη για την οδική ασφάλεια στο Ηράκλειο

Σύσκεψη για την οδική ασφάλεια στο Ηράκλειο

Συμμετείχε και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην σύσκεψη με θέμα την οδική ασφάλεια και την εξέυρεση βελτιωτικών μέτρων πρόληψης συμμετείχε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρδάκης τόνισε: «Η χώρα μας αιμορραγεί καθημερινά, καθώς ο αριθμός από τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ιδίως στην περιφέρεια Κρήτης. Το πρόβλημα ξεκινάει καταρχήν από την απουσία κυκλοφοριακής αγωγής, δηλαδή της συμπεριφοράς των οδηγών κυρίως.

Σε αυτή τη κατεύθυνση η πολιτεία έχει αναλάβει δράσεις τα τελευταία χρόνια, ώστε να ενσωματωθεί η κυκλοφοριακή αγωγή στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών. Εφαρμόστηκε το «Εθνικό Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας» το οποίο ξεκίνησε πιλοτικά το σχολικό έτος 2017-2018 και το οποίο πρέπει να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας. Καλλιεργώντας την κυκλοφοριακή αγωγή από τις μικρές ηλικίες, στα σχολεία μας, είναι βέβαιο ότι θα βελτιωθεί η οδική συμπεριφορά των γονέων καταρχήν και των μελλοντικών οδηγών. Και σε αυτό το σημείο θα πρέπει να συγχαρούμε την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης και τον Διευθυντή κ. Καρτσωνάκη για την σημερινή πρωτοβουλία και την βούληση που δείχνει να ενταχθεί η κυκλοφοριακή αγωγή ως μάθημα στα σχολεία.

Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε και τον σημαντικό ρόλο της πολιτείας στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο οδικό μας δίκτυο. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας πρόληψης ατυχημάτων. Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και αν όχι να εξαλείψουμε, τότε να μειώσουμε τους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ένα ατύχημα.

Επιτέλους ας σκύψουμε όλοι μαζί σε ένα πρόβλημα που έχει γίνει ήδη μάστιγα και όχι σε επιφανειακές διαπιστώσεις. Μόνο με ουσιαστική συμμετοχή σε όλα τα επίπεδα υποδομές, αγωγή, παιδεία και οικογένεια, θα καταφέρουμε να πετύχουμε απτά αποτελέσματα. Έτσι θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για να κάνουμε βήματα μπροστά και να αμβλύνουμε ένα τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει ολόκληρη την κοινωνία.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση