HomeHL-SportsΓια το γόητρο η ανανεωμένη Εθνική απέναντι στην Ιταλία

Για το γόητρο η ανανεωμένη Εθνική απέναντι στην Ιταλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Ιταλία αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε παιχνίδι για την 7η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 (21:45 – Cosmote TV, Open TV) στο «Ολίμπικο». Το ματς για την Εθνική δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετρά μόλις 5 βαθμούς μετά από 6 ματς.

Η Ιταλία, που παρά το προσωνύμιο «σκουάντρα ατζούρα» (γαλάζια ομάδα) θα αγωνιστεί με την ιστορική πράσινη φανέλα της, θέλει τη νίκη για να «σφραγίσει» και μαθηματικά την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

 Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν’τ Σιπ, ελλείψει βαθμολογικού κινήτρου επέλεξε να αφήσει εκτός κλήσεων παίκτες όπως οι Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μήτρογλου και Τοροσίδης, προκειμένου να δει κάποιους νέους ποδοσφαιριστές, εν όψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.
Το κίνητρο, λοιπόν, για όσους παίξουν αύριο είναι πολύ μεγάλο, αφού αντίπαλός τους είναι μια από τις ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις του πλανήτη, η «μηχανή» της οποίας έχει ξαναπάρει… μπροστά επί ημερών Ρομπέρτο Μαντσίνι, όπως έδειξε και το 3-0 στο ΟΑΚΑ.

Ο Ολλανδός τεχνικός δοκίμασε στη διάρκεια της εβδομάδας και σχηματισμό 4-4-2 με ρόμβο στο κέντρο, είναι όμως πιθανό να επιλέξει τελικώς σύστημα 4-2-3-1.

Σε αυτή την περίπτωση ο Βλαχοδήμος είναι το φαβορί για να ξεκινήσει στο τέρμα, με ακραία μπακ τους Μπακάκη (Χατζηδιάκο), Γιαννούλη και στόπερ τους Σιόβα, Λαμπρόπουλο, ενώ στη θέση αυτή είχε δοκιμαστεί και ο Κουρμπέλης στις προπονήσεις.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής είναι πιθανόν να ξεκινήσουν τρεις αμυντικοί μέσοι, οι Κουρμπέλης, Ζέκα, Μπουχαλάκης και στα άκρα οι Λημνιός, Δώνης, ενώ σέντερ φορ θα είναι ο Κουλούρης.

Το «Ολίμπικο» αναμένεται να είναι κατάμεστο, αφού ως το βράδυ της Πέμπτης είχαν διατεθεί περισσότερα από 45.000 εισιτήρια. Η επιθυμία των φιλάθλων της πρωτεύουσας για να παρακολουθήσουν τη «σκουάντρα ατζούρα» είναι μεγάλη, καθώς η Εθνική Ιταλίας θα επιστρέψει στο ιστορικό γήπεδο της «αιώνιας πόλης» για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα χρόνια.

Όπως συνέβη στον αγώνα του ΟΑΚΑ, έτσι και τώρα ο Ρομπέρτο Μαντσίνι δεν έχει ανοίξει πλήρως τα «χαρτιά» του. Τα ερωτηματικά για την κατάρτιση της αρχικής ενδεκάδας αφορούν όλες τις γραμμές της «απόλυτης» πρωτοπόρου (6 νίκες σε 6 αγώνες) του 10ου προκριματικού ομίλου, που με νίκη απέναντι στο ελληνικό συγκρότημα θα προκριθεί και μαθηματικά στα τελικά του Euro 2020.

Στην άμυνα, μια θέση διεκδικείται από τους Ατσέρμπι (φαβορί να ξεκινήσει) και Ρομανιόλι, στη μεσαία γραμμή «παλεύουν» ο Μπερναρντέσκι με τον Μπαρέλα, ενώ στην επιθετική γραμμή ο Μπελότι έχει μέχρι στιγμής πλεονέκτημα έναντι των Κιέζα και Ιμόμπιλε. Από εκεί και ύστερα, στην ενδεκάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι Ντοναρούμα, Ντ΄ Αμπρόζιο, Μπονούτσι, Ρομανιόλι, Σπινατσόλα, Μπερναρντέσκι (Μπαρέλα), Ζορζίνιο, Βεράτι, Κιέζα, Μπελότι (Ιμόμπιλε), Ινσίνιε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση