HomeHL-LifestyleΛόγω Τιμής: Πρωταγωνιστής της σειράς είναι εγγονός αξέχαστης ηθοποιού του κινηματογράφου

Λόγω Τιμής: Πρωταγωνιστής της σειράς είναι εγγονός αξέχαστης ηθοποιού του κινηματογράφου

Η άγνωστη σε πολλούς συγγένεια και πώς τον επηρέασε στην καλλιτεχνική του πορεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη καρατερίστα της εποχής της. Στο άπλετο κωμικό της ταλέντο και την υποκριτική ικανότητα υποκλίθηκαν σπουδαίοι άνθρωποι του ελληνικού θεάτρου, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη.

Ο λόγος για τη Μαρίκα Νέζερ, μία από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του θεάτρου, αλλά και του ελληνικού κινηματογράφου. Άλλωστε, ποιος θα ξεχάσει την κουτσομπόλα προξενήτρα, «Δέσποινα» στην ταινία «Της Κακομοίρας»;

Η Μαρίκα Νέζερ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, μέσα σε οικογένεια ηθοποιών. Ήταν κόρη του Κωνσταντίνου και της Κλεοπάτρας Νέζερ και ξαδέρφη του επίσης ηθοποιού Χριστόφορου Νέζερ. Και η υποκριτική φαίνεται πως είναι οικογενειακή υπόθεση, αφού και ο εγγονός της ακολούθησε τον ίδιο δρόμο και είναι σήμερα ένας από τους πιο γνωστούς ηθοποιούς της γενιάς του.

Ο λόγος για την Γιώργο Πυρπασόπουλο, τον οποίο φέτος βλέπουμε στο «Λόγω Τιμής». Ο γνωστός ηθοποιός είχε γιαγιά τη Νέζερ, αφού ήταν ετεροθαλής αδελφή της μητέρας του μπαμπά του. Μάλιστα, με τη σπουδαία ηθοποιό είχαν στενές σχέσεις, αν και δεν την έζησε πολύ. Έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 1989.

marika-nezer

Ωστόσο, κατά έναν τρόπο επηρέασε το νεαρό Πυρπασόπουλο στο να ακολουθήσει το ίδιο καλλιτεχνικό μονοπάτι. Μάλιστα, όπως ο ίδιος έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή του, τον επηρέασε με τις αφηγήσεις της για το θέατρο, ενώ με τον αδελφό του φορούσαν τα γυναικεία κοστούμια που είχε στο σπίτι της και υποδύονταν τις κυρίες.

Επίσης, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος είχε εξομολογηθεί σε άλλη συνέντευξή του πως μία από τις αναμνήσεις που έχει από εκείνη, είναι τα Κυριακάτικα τραπέζια στο σπίτι της, όπου έτρωγαν κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση