HomeHL-WorldΟμολόγησε ο δράστης της επίθεσης στο Χάλε: Αντισημιτικά και ακορδεξιά τα κίνητρά του

Ομολόγησε ο δράστης της επίθεσης στο Χάλε: Αντισημιτικά και ακορδεξιά τα κίνητρά του

Ο 27χρονος Stephan Balliet παραδέχτηκε την ενοχή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ενοχή του για τη δολοφονική επίθεση στη συναγωγή της γερμανικής πόλης Χάλε το μεσημέρι της Τετάρτης, ομολόγησε το απόγευμα της Παρασκευής ο 27χρονος Stephan Balliet, τονίζοντας πως παρακινήθηκε από τον αντι-σημιτισμό και τον ακροδεξιό εξτρεμισμό.

Ο Balliet, κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του από τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα στην Καρλσρούη, ήταν «πολύ παραστατικός» αναφορικά με τις ενέργειές του. «Έδωσε μια εκτεταμένη απολογία και επιβεβαίωσε τα αντι-σημιτικά και τα ακροδεξιά κίνητρά του για την επίθεση που πραγματοποίησε» ανέφερε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας για τον δράστη, που εμφανίστηκε με έναν λευκό επίδεσμο στο λαιμό, καθώς είχε τραυματιστεί στη διάρκεια της σύλληψής του από τη γερμανική αστυνομία.

Η παραπάνω εξέλιξη, ακολουθεί προηγούμενη δήλωση του ανώτερου εισαγγελέα της Γερμανίας, που ανέφερε πως ο δράστης είχε σαν στόχο να πραγματοποιήσει μια «σφαγή», ενώ στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν γύρω στα 4 κιλά εκρηκτικών.

Θυμίζεται πως ο 27χρονος εκτελεστής σκότωσε δυο ανθρώπους στην πόλη Χάλε της Γερμανίας, όταν ξεκίνησε να πυροβολεί έξω από μια συναγωγή. Ωστόσο, το γεγονός πως τα όπλα ήταν αυτοσχέδια και δεν λειτούργησαν σωστά, ήταν ο βασικός λόγος για την αποτροπή μεγαλύτερης τραγωδίας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση