HomeΕΛΛΑΔΑΚόντρα Αδωνι-Παπά για τον αναπτυξιακό νόμο

Κόντρα Αδωνι-Παπά για τον αναπτυξιακό νόμο

«Έχετε γίνει ρεζίλι των σκυλιών 4,5 χρόνια, αλλάξτε ύφος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίθεση στον Νίκο Παππά εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Ανέφερε μάλιστα πως το νομοσχέδιο έρχεται να προσθέσει στην ελληνική οικονομία 0,5% του ΑΕΠ τον χρόνο και για τα επόμενα 10 χρόνια, με βάση την έκθεση της τραπέζης της Ελλάδος που επισυνάπτεται στο νομοσχέδιο.

«Ερχόμαστε να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη, να βρει ο κόσμος δουλειά και να πάει η χώρα μπροστά, αυτό κάνει αυτό το νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο προσπαθεί να κάνει τη ζωή των επιχειρηματιών και των επενδυτών ευκολότερη.

Δεν θα προσελκύσουμε επενδύσεις αν πούμε σε έναν επενδυτή έλα εδώ να σου κάνω τη ζωή δυσκολότερη. Θα τον προσελκύσουμε αν σεβαστούμε το χρόνο του και τις επενδύσεις που κάνει.»

Επίθεση στον Νίκο Παππά

Ο Αδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, χαρακτηρίζοντας τον αδιάβαστο σε σχέση με τα όσα είχε πει νωρίτερα ο ίδιος από το βήμα της Βουλής, για την δυνατότητα του υπουργού να εγκρίνει άδειες σε επενδύσεις.

«Το νόμο των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε παραλάβει το νόμο του κ. Δραγασάκη επαναλαμβάνουμε.

Πλέον η κυβερνητική σας θητεία σας παρακολουθεί. Εάν θέλετε να προκόψετε θα πρέπει να σοβαρευτείτε. Η αντιπολίτευση σας δεν είναι σοβαρή είναι μη σοβαρή.

Είναι ατόπημα να έρχεστε στη Βουλή αδιάβαστοι, ήδη έχετε κοπεί, έχετε πάρει κάτω από τη βάση. Ούτε το άρθρο του Δραγασάκη στο προηγούμενο νόμο δεν ήξερες, που τον έχεις υπογράψει κιόλας. Προφανώς και ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθετούσε αυτά που ζητούσε η αγορά. Αυτή είναι η δουλειά των κυβερνήσεων στο καπιταλιστικό κόσμο. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς διαβάζουμε τα νομοσχέδια που φέρνουμε στη Βουλή και είναι δικά μας, ενώ εσείς φέρνατε τα νομοσχέδια χωρίς να τα διαβάσετε.»

Κόντρα και για τις ταινίες μόνο…για ενήλικες

Ο κ.Γεωργιάδης προχώρησε ένα βήμα επιπλέον, λέγοντας πως ο ίδιος δεν θα πέσει στο επίπεδο του ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα ρωτήσει τον κ. Παππά γιατί στον αναπτυξιακό νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ενισχύονταν οι παραγωγές ταινιών online περιεχομένου για ενήλικες.

« Ο δικό σας νόμος προέβλεπε παραγωγή online περιεχόμενο για ενήλικες. Θέλετε να έρθω εγώ στη Βουλή τώρα και να πω ποιον θέλετε να εντάξετε; Και ξέρετε τι σημαίνει online περιεχόμενο για ενήλικες… δεν θέλω να επεκταθώ. Από δω και πέρα όταν έρχεστε στη Βουλή, θα μιλάτε σοβαρά και η ομιλία σας δεν ήταν σοβαρή».

Ως προς την ρύθμιση που προβλέπει ιδιοκτήτες καναλιών να μην καταθέτουν Πόθεν Εσχες, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα εξηγήσει το άρθρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ενώ επιτέθηκε εκ νέου στον κ. Παππά για την μετοχική σύνθεση της Εφημερίδας Αυγή:

«Τεσσεράμισι χρόνια ρωτάγαμε ποιος είναι ο μέτοχος της Αυγής και μας έλεγαν ότι η οφσορ δεν είναι στην Κύπρο. Πώς αντέξατε τεσσεράμισι χρόνια να μη μας το πείτε; Μπορείτε και τώρα να μας πείτε ποιος είναι ο μέτοχος της Αυγής, αφού σας αρέσει η ονομαστικοποίηση των μετοχών; Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί, δεν είστε στο 2014. Εχετε γίνει ρεζίλι των σκυλιών τεσσεράμισι χρόνια. Σταματήστε επιτέλους κι αλλάξτε ύφος.»

Νωρίτερα ο εισηγητής του ΣυΡιζΑ Νίκος Παππάς είχε αναφέρει ότι η διάταξη για τους καναλάρχες εκθέτει το ελληνικό κοινοβούλιο και πρέπει να αποσυρθεί:

«Καταργείτε την ονομαστικοποίηση μετοχών και το πόθεν έσχες ιδιοκτητών ΜΜΕ. Η δική σας διάταξη καθιστά αντιδιαπλεκόμενο τον κ. Βενιζέλο. Ονομαστικοποίηση προέβλεπε ο νόμος Βενιζέλου το 1995. Τον αλλάζετε κι αυτόν. Δεν θα μπορεί να γίνει κανένας έλεγχος, πρέπει να ενημερώσετε το Εθνικό συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασής γι’ αυτό. Μην με κοιτάτε κ. βουλευτές της επαρχίας. Εσείς θα κάνετε πόθεν έσχες, θα είναι στα μανταλάκια η περιουσία σας ενώ για τους ιδιοκτήτες ΜΜΕ δεν θα χρειάζεται ε;»

Διευκρινίσεις Πέτσα

Λίγο αργότερα ο Υπουργός Επικρατείας Στέλιος Πέτσας εξήγησε την διάταξη που υπάρχει στο πολυνομοσχέδιο για το πόθεν έσχες λέγοντας ότι οι μόνοι που απαλλάσσονται από την μη υποβολή  είναι οι μεριδιούχοι, που θα επενδύσουν από δω και πέρα στην ψηφιακή τηλεόραση.

«Οι μέτοχοι δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση ονομαστικοποίησης των μετοχών και την υποβολή πόθεν έσχες, οι  μόνοι  που απαλλάσσονται  είναι οι τυχόν μεριδιούχοι επενδυτικών σχημάτων  που  θα επενδύσουν στην ψηφιακή τηλεόραση, η οποία έχει λάβει άδεια με την προηγούμενη νομοθεσία».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση