HomeΣΠΟΡΗ διαφωνία Αυγενάκη με ΣΕΓΑΣ για τις θητείες επισκίασε τον Μαραθώνιο

Η διαφωνία Αυγενάκη με ΣΕΓΑΣ για τις θητείες επισκίασε τον Μαραθώνιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Του Χρήστου Παπαθεοφάνους

Όπως αναμενόταν στη συνέντευξη Τύπου με θέμα τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας 2019 (Μπορείτε να διαβάσετε τι ειπώθηκε: http://www.segas.gr/index.php/news/7337-ekkinisi-gia-ton-37o-afthentiko-marathonio-athinas-2), την παράσταση έκλεψε ο διάλογος του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τον Κώστα Παναγόπουλο (Πρόεδρος ΣΕΓΑΣ) και τον Βασίλη Σεβαστή (Γενικός Γραμματέας ΣΕΓΑΣ) για τη διάταξη του νέου αθλητικού νομοσχεδίου που περιορίζει τις θητείες των προέδρων των αθλητικών ομοσπονδιών σε τρεις.

Για κούνημα δάχτυλου, συνδικαλισμό και απόκρυψη έργου της νέας αθλητικής ηγεσίας στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Στίβου (9/10/2019), ξεσκόνισμα παρατημένων φακέλων και όχι μόνο έκανε λόγο ο βουλευτής του Ηρακλείου Κρήτης ο οποίος κατά την αποχώρησή του απευθυνόμενος στον Σεβαστή είπε: «απαράδεκτος» λόγω της ανακοίνωσης.

Ενόχληση για δηλώσεις του υφυπουργού περί φρέσκου αίματος στις αθλητικές ομοσπονδίες, εξέφρασε ο Σεβαστής.

Στη δεύτερη τοποθέτησή του ο επικεφαλής του αθλητισμού της Ελλάδας είπε ότι ξαφνιάστηκε με την ανακοίνωση, διότι εκδόθηκε ενώ είχε προηγηθεί συνεννόηση μεταξύ των αρμόδιων πλευρών για σχετικό διάλογο.

Επίσης τόνισε ότι μέσω του συγκεκριμένου δελτίου Τύπου, ο ΣΕΓΑΣ κουνάει το δάχτυλο. «Μη μας κουνάτε το δάχτυλο για ό,τι σε 2,5 μήνες δεν έγινε ό,τι δεν έγινε τόσα χρόνια» ήταν η ατάκα του.

Επιπλέον εξέφρασε τη στεναχώρια του για το ότι η ελληνική ομοσπονδία κλασικού αθλητισμού δεν αναφέρει στην ανακοίνωσή της το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» και τον κουμπαρά των 100 εκ. ευρώ για έργα.

Πάλι ο Αυγενάκης κατέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για το ντόπινγκ

Δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση στο θέμα του ντόπινγκ που είχε ως συνέπεια το κλείσιμο του εργαστηρίου ελέγχων για έξι μήνες.  «Δεν έκανε σωστά τη δουλειά της. Δεν έγινε τίποτα από αυτά που έλεγε ο Γιώργος Βασιλειάδης (προκάτοχός του) για το συγκεκριμένο θέμα.» είπε χαρακτηριστικά.

Οι έλεγχοι για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν στο εξωτερικό (Διαβάστε τη δημοσίευση του Υπουργείου Αθλητισμού για το εν λόγω ζήτημα η οποία έγινε στις 3/10/2019: http://gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/2797-2019-10-03-14-57-13).

«Έχουμε ετοιμάσει υποδοχή κλιμακίου της WADA και δεν το αναφέρει πουθενά στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ» ήταν η άλλη τοποθέτησή του για το ντόπινγκ.

«Δεν κάνετε συνδικαλισμό»

Από την πλευρά του ο Κώστας Παναγόπουλος υποστήριξε ότι ο ρόλος του είναι να στεναχωρεί για να του απαντήσει ο υφυπουργός ότι ο ρόλος του ΣΕΓΑΣ δεν είναι να στεναχωρεί.

«Δεν κάνετε συνδικαλισμό και η χθεσινή ανακοίνωση ήταν συνδικαλιστικού χαρακτήρα» όπως υποστήριξε, ενώ βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στη χθεσινή συνάντησή του με τους ολυμπιονίκες οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι για πρώτη φορά προσκλήθηκαν στο σύνολό τους και όχι μόνο το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου τους από Υφυπουργό Αθλητισμού (Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ με τίτλοΙκανοποιημένοι οι ολυμπιονίκες με τον Αυγενάκη). 

Ενόχληση Σεβαστή για τις συνεντεύξεις του Ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ εξέφρασε την ενόχληση του για το ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» μίλησε για φρέσκο αέρα στις ομοσπονδίες, εφιστώντας του την προσοχή όταν αναφέρεται σε αιρετούς και άμισθους. Ακόμη αναρωτήθηκε γιατί στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο βάζει διατάξεις για τις θητείες.

economy.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση