HomeHL-WorldΤραμπ: «Κι αν αποδράσουν τζιχαντιστές από τις φυλακές στη Συρία, στην Ευρώπη θα πάνε…»

Τραμπ: «Κι αν αποδράσουν τζιχαντιστές από τις φυλακές στη Συρία, στην Ευρώπη θα πάνε…»

Απίστευτος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Oι φόβοι για μαζική απόδραση χιλιάδων τζιχαντιστών από τις φυλακές που κρατούνται στη Συρία εν μέσω της τουρκικής εισβολής εντείνονται σε ΕΕ και ΗΠΑ, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ανησυχεί, αφού, όπως λέει κυνικά, οι μαχητές του ISIS στην Ευρώπη θα πάνε, όχι στην Αμερική!

Η εισβολή της Τουρκίας έχει ήδη «καταστροφικές επιπτώσεις» στις επιχειρήσεις των Αμερικανών και των Κούρδων συμμάχων τους κατά του ISIS και έχει επηρεάσει αρνητικά τη φύλαξη χιλιάδων επικίνδυνων τζιχαντιστών της τρομοκρατικής οργάνωσης, είπε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος στο CNN. Αλλά όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ρωτήθηκε για τον κίνδυνο να το σκάσουν από τις φυλακές οι σουνίτες εξτρεμιστές του «Ισλαμικού Κράτους» προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες υποστηρίζοντας ότι ορισμένοι από τους πιο επικίνδυνους έχουν ήδη μεταφερθεί «σε άλλες περιοχές που είναι ασφαλείς». Και πρόσθεσε κυνικά: «Κι αν το σκάσουν, στην Ευρώπη θα πάνε»!

Αμερικανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι είναι ευάλωτες οι φυλακές στη Συρία, όπου κρατούνται έως και 12.000 αιχμάλωτοι μαχητές του ISIS – εκ των οποίων έως και 2.500 υπολογίζεται ότι είναι υπήκοοι ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες αρνούνται να τους δεχθούν πίσω στα εδάφη τους. Οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι η φύλαξη των τζιχαντιστών κινδυνεύει καθώς πολλά μέλη των κουρδικών δυνάμεων που τους φρουρούν προωθούνται βόρεια για να σταματήσουν, όπως ελπίζουν, την προέλαση των Τούρκων.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση