HomeΚΡΗΤΗΠρόσθετα οικονομικά κίνητρα για ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή ζητούν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσθετα οικονομικά κίνητρα για ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή ζητούν Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτησή προς τους αρμόδιους Υπουργούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της παροχής πρόσθετων κινήτρων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης – και μέσω αυτών προς τους πολίτες – επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς, 47 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και οι Βουλευτές Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης.

«Η εδραίωση της φιλοσοφίας διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή που δημιουργούνται, η ανακύκλωση και η καθιέρωση συνθηκών κυκλικής οικονομίας, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Την περίοδο 2015 – 2019 υλοποιήθηκε μια σειρά μεταρρυθμίσεων προς αυτή την κατεύθυνση. Κι όπως πλέον έχει γίνει αντιληπτό, η διαλογή στην πηγή και η ανακύκλωση, δεν είναι τυπικές διαδικασίες. Είναι η υποχρέωσή μας απέναντι στον πλανήτη, απέναντι στις επόμενες γενιές. Η θέσπιση ουσιαστικών κινήτρων προς τους Ο.Τ.Α. και μέσω αυτών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στις προσπάθειες που καταβάλλονται».

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν ενημέρωση από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών, σχετικά με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η εφαρμογή της ΚΥΑ ΥΠΕΝ/ΔΔΑΠΠ/31606/930 σε κάθε ΦΟΔΣΑ της χώρας, σε ποιο βαθμό έχουν ληφθεί οι απαραίτητες αποφάσεις και τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει για την εφαρμογή των κανονισμών τιμολόγησης και εφαρμογής της περιβαλλοντικής εισφοράς κυκλικής οικονομίας. Ζητούν επίσης ενημέρωση για τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν τα αρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε να τεθεί η νέα τιμολογιακή πολιτική σε εφαρμογή από την 1/1/2020.

Διαφήμιση
Διαφήμιση