HomeΕΛΛΑΔΑΣυνταγματική κατοχύρωση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα προωθεί η ΝΔ

Συνταγματική κατοχύρωση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα προωθεί η ΝΔ

Προβλέπει αύξηση του σχετικού κονδυλίου ώστε να φθάσει στα 1 δισ. ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Συνταγματική κατοχύρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος προωθεί η ΝΔ μέσω της αναθεώρησης του κορυφαίου καταστατικού χάρτη της χώρας.

Η πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ, προβλέπει προσθήκη στο άρθρο 21, παρ. 1 του Συντάγματος που αναφέρει: «το κράτος μεριμνά για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών μέσω ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος».

Η πρόταση κινείται στο πνεύμα της προεκλογικής εξαγγελίας του Κυριάκου Μητσοτάκη που προβλεπει αύξηση του σχετικού κονδυλίου ώστε να φθάσει στα 1 δισ. ευρώ.

«Θα κατοχυρωθεί ένα σύστημα ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος. Αυτή η πρόταση θωρακίζει ακόμα περισσότερο την οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του έθνους. Άλλωστε, αυτό αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, όταν η ελληνική οικογένεια ήταν αυτή που κράτησε όρθια την κοινωνία, την ώρα που το κράτος και οι κοινωνικές του πολιτικές κατέρρεαν καθημερινά», ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Η εν λόγω διάταξη πάντως ήταν η μοναδική στην οποία κατεγράφη συναίνεση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στις υπόλοιπες προς αναθεώρηση διατάξεις για τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα επιβεβαιώθηκε το χάσμα που χωρίζει τα δυο κομματα

Απο την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η κυρία Έφη Αχτσιόγλου υποστήριξε πως οι προτάσεις του κόμματος της εχουν «πρακτικές και άμεσες συνέπειες και θωρακίζουν αποτελεσματικότερα τα δικαιώματα».

«Δεν μπορούμε να κάνουμε αναθεώρηση στο Σύνταγμα έχοντας στο μυαλό μας τα επιχειρήματα που έχει καταγράψει ο Κάρολος Μάρξ στους “Ταξικούς Αγώνες στην Γαλλία” ή αργότερα ο Λένιν στο “Κράτος και Επανάσταση”», σχολίασε ο κ. Τζαβάρας από τη ΝΔ.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση