HomeΚΟΣΜΟΣ«Είμαι Κύπριος» δηλώνει ο Γιούνκερ: Καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις «παράνομες» εξορύξεις

«Είμαι Κύπριος» δηλώνει ο Γιούνκερ: Καλεί την Τουρκία να σταματήσει τις «παράνομες» εξορύξεις

«Εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου με την Κύπρο»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΕΕ δε θα χρηματοδοτήσει κάποια ασφαλή ζώνη της Τουρκίας στη Συρία, ξεκαθάρισε σήμερα από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ καλώντας σε «αυτοσυγκράτηση» την ‘Αγκυρα.

«Καλούμε να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία. Δεν θα έχουν καλό αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο Ζ. Κ. Γιούνκερ μιλώντας σε ευρωβουλευτες ενόψει της συνόδου κορυφής και σημείωσε ότι η Τουρκία δε θα πρέπει να περιμένει από την ΕΕ να πληρώσει για τη λεγόμενη ασφαλή ζώνη». «Η μόνη βιώσιμη λύση είναι μια πολιτική μετάβαση», επανέλαβε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις «παράνομες» εξορύξεις της Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε: «από αυτήν την άποψη είμαι Κύπριος. Εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου με την Κύπρο».

Ωστοσο, ο απερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής, επισήμανε ότι οι σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία είναι «περίπλοκες» αλλά «σημαντικές» καθώς αποτελεί σημαντικό εταίρο της ΕΕ σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό.

Η κατάσταση με την Τουρκία αναμένεται να συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης και Παρασκευής στις Βρυξέλλες μετά από αίτημα της Κύπρου και της Ελλάδας.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση