HomeHL-9Εκπτώσεις … για την επένδυση στο Κάβο Σίδερο επιδιώκουν οι Βρετανοί

Εκπτώσεις … για την επένδυση στο Κάβο Σίδερο επιδιώκουν οι Βρετανοί

Αντιτίθεται η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προσκόμματα άρχισαν να παρουσιάζονται στη γιγάντια τουριστική επένδυση στο Κάβο Σίδερο από την εταιρία βρετανικών συμφερόντων Loyalward L.t.d καθώς η Minoan Group που διαχειρίζεται την εξέλιξη του επενδυτικού σχεδίου, ζήτησε από τη Μονή Τοπλού μείωση του ποσού που είχε συμφωνηθεί για την έκταση της μονής, όπου πρόκειται να αναπτυχθεί η επένδυση.

Σύμφωνα με το latofm.gr πλέον δημιουργείται διάσταση απόψεων για το ύψος του ποσού που θα καταβάλει στη Μονή Τοπλού η Minoan Group, φέρνοντας τις σχέσεις της βρετανικής εταιρείας και της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας στα άκρα. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι η Minoan Group ζήτησε μείωση του συνολικού ποσού σε αναλογία με τις μειώσεις που επιβάλουν οι τελευταίες αποφάσεις του ΣτΕ.

Για τη Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, ωστόσο, το ζήτημα έκλεισε όταν τα δυο μέρη έδωσαν τα χέρια και συμφώνησαν το ύψος του τιμήματος της γης όπου θα υλοποιηθεί η επένδυση των 100.000.000 ευρώ, σε έκταση 22.120.349 τ.μ. της Μονής Τοπλού. Μετά την απόφαση που περιορίζει την έκταση των κτηριακών συγκροτημάτων η Minoan Group ξεκίνησε συζητήσεις με την επιτροπή που διαχειρίζεται τις εκτάσεις προκειμένου να πετύχει δραστικά μικρότερο αντίτιμο κάτι που βρίσκει κάθετα αντίθετη τη Μητρόπολη ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα καμφθεί στις πιέσεις που ασκούν οι Βρετανοί.

Το μέλλον της επένδυσης αναπόφευκτα θα επηρεαστεί και από το μέγεθος των επιπτώσεων του Brexit όταν αυτό εφαρμοστεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση