HomeHL-HealthΑσημένιο βραβείο για το Νοσοκομείο του Ρεθύμνου

Ασημένιο βραβείο για το Νοσοκομείο του Ρεθύμνου

Στα Healthcare Business Awards 2019

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Tο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου συμμετείχε και φέτος στη διοργάνωση των Healthcare Business Awards 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, υποβάλλοντας υποψηφιότητα για το Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) στη κατηγορία «Κοινωνική Ευαισθησία – Κοινωνία» και έλαβε το Ασημένιο βραβείο (Silver) σε Πανελλήνιο Επίπεδο.

Τα βραβεία που διοργάνωσε για 4η συνεχή χρονιά το Health Daily και η Boussias Communications έχουν στόχο να αναδείξουν  και να επιβραβεύσουν  οργανισμούς, φορείς και επιχειρήσεις του κλάδου της υγείας που κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους έχουν αποδείξει έμπρακτα την προσφορά τους στους ασθενείς και στο κοινωνικό σύνολο.

nosokomeio-rethymnou-vravefsh2

Η σημαντική διάκριση του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου αφορά στην «Παροχή Δημόσιων Υπηρεσιών Αποκατάστασης στο Νομό Ρεθύμνου με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ευπαθών κοινωνικών ομάδων με προβλήματα μόνιμης ή προσωρινής αναπηρίας» και αποτελεί μια αναγνώριση του έργου που επιτελείται από τους εργαζόμενους της εν λόγω δομής αλλά και των ενεργειών της Διοίκησης του Νοσοκομείου, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Υγείας το προηγούμενο διάστημα, ώστε να στηρίξουν και να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες αποκατάστασης τόσο στο Νομό Ρεθύμνου όσο και Πανελλαδικά ενισχύοντας τις Δημόσιες Δομές Αποκατάστασης με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό.

nosokomeio-rethymnou-vravefsh3

Ειδικότερα, η εν λόγω βράβευση αφορούσε στο κοινωνικό έργο που έχει επιτελέσει το ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου από την έναρξή του μέχρι σήμερα το οποίο αναφέρεται ενδεικτικά παρακάτω:

• 4.674 Επισκέψεις πασχόντων και ευπαθών ομάδων πληθυσμού
• 15.681 Συνεδρίες – Θεραπείες
• 700 Οικογένειες ωφελούμενες στο Νομό Ρεθύμνου
• 120 παιδιά έλαβαν υπηρεσίες φροντίδας και αποκατάστασης
• 400 μαθητές δημοτικού ενημερώθηκαν για την αναπηρία
• Τέσσερα ολοκληρωμένα Προγράμματα Κοινωνικής Υποστήριξης και Επανένταξης με 450 ωφελούμενους περίπου τα τελευταία 2 έτη.

Ωφελούμενες Κοινωνικές Ομάδες
• Άτομα με αυτισμό
• Άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας
• Παιδιά και ενήλικες με σύνδρομο DOWN
• Άτομα με εγκεφαλική παράλυση
• Παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες & Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (ΔΕΠΥ)
• Πολίτες με οποιαδήποτε Νευρολογική πάθηση και Ορθοπεδικά προβλήματα

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και τα μέλη του Δ.Σ. επιθυμούν να εκφράσουν την ικανοποίησή τους για όλους τους εργαζόμενους του ΚΕΦΙΑΠ, οι οποίοι κατάφεραν ύστερα από ομαδική δουλειά και αφοσίωση στο έργο τους να προσφέρουν υπηρεσίες αποκατάστασης σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και πολίτες που έχουν ανάγκη στο Νομό Ρεθύμνου.

Τέλος, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την έμπρακτη υποστήριξή τους προκειμένου να επαναλειτουργήσει το μοναδικό Δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης στην Κρήτη, ώστε να καλύψει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες αποκατάστασης, κοινωνικής υποστήριξης και θεραπείας εκατοντάδων πολιτών προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση