HomeΚΡΗΤΗΟ Σ. Βαρδάκης για την Παγκόσμια Ημέρα των Ταχυδρομείων

Ο Σ. Βαρδάκης για την Παγκόσμια Ημέρα των Ταχυδρομείων

Τι αναφέρει στο μήνυμά του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ταχυδρομείων ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης έστειλε μέσω ανακοίνωσης το δικό του μήνυμα.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η παγκόσμια ημέρα ταχυδρομείων, καθιερώθηκε το 1969 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Οκτωβρίου, ημερομηνία που ιδρύθηκε το 1874, η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση.

Η σημερινή μέρα αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο των ταχυδρομείων στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και των επιχειρήσεων, αλλά και την μεγάλη συμβολή τους στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των χωρών.

Αιώνες πριν, σε όλο τον κόσμο, οι αγγελιοφόροι μετέφεραν αρχικά προφορικά μηνύματα και εν συνεχεία παρέδιδαν υλικά αντικείμενα, όπως πέτρες, φύλλα, δέρματα ζώων, επάνω στα οποία ήταν γραμμένα τα μηνύματα με διάφορους τρόπους.

Στην χώρα μας, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι η αρχαιότερη δημόσια υπηρεσία και οφείλουμε ως Πολιτεία να την κρατήσουμε ζωντανή για να συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον Ελληνικό λαό.

Τα ΕΛΤΑ αποτελούν ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου και συνιστούν την μακροβιότερο ελληνικό οργανισμό που λειτουργεί αδιάκοπα από το 1828.

Ένας Οργανισμός, ο οποίος βρέθηκε σε δεινή οικονομική κατάσταση, αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, που τον συρρίκνωσαν και τον απαξίωσαν με στόχο την εκποίηση του, στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι στόχοι πρέπει να είναι σαφώς, διαφορετικοί και να εστιάζονται στην εξυγίανση, την σταθεροποίηση και την ανάπτυξη των ΕΛΤΑ, που δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν βασικές υποδομές της χώρας μας και τους πολίτες της. Όλοι πρέπει να έχουμε δικαίωμα στο Κοινωνικό αγαθό του Ταχυδρομείου παντού, σήμερα και αύριο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση