HomeHL-9Το προσφυγικό στο… τραπέζι των δημάρχων της Κρήτης

Το προσφυγικό στο… τραπέζι των δημάρχων της Κρήτης

Συνεδριάζει η ΠΕΔ - "Να μην υπερβούμε τις δυνατότητές μας" δήλωσε ο Β. Λαμπρινός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ξεκίνησε η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης με τους δημάρχους του νησιού να θέτουν επί… τάπητος το προσφυγικό ζήτημα.

Το θέμα κυριαρχεί στη συνεδρίαση μετά και τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στις κυβερνητικές προθέσεις να διοχετεύσουν πρόσφυγες στην Κρήτη.

Αρκετά είναι τα ζητήματα που έχουν ανακύψει ως προς τις προϋποθέσεις της καθόδου νέου κύματος προσφύγων στο νησί αλλά και την φιλοξενία τους.

Την ώρα μάλιστα που βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, το πρόγραμμα της φιλοξενίας προσφύγων εξελίσσεται μέχρι σήμερα με τρόπο υποδειγματικό και σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Τονίστηκε ότι στο νησί ζουν αυτή τη στιγμή περίπου 1000 πρόσφυγες με τους περισσότερους εξ αυτών να βρίσκονται στον νομό Ηρακλείου. Ο κ. Λαμπρινός εξήρε το έργο της Αναπτυξιακής Ηρακλείου που έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος φιλοξενίας στο οποίο αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανόλης Κοκολάκης ως πρόεδρος του οργανισμού. Όσον αφορά στο ενδεχόμενο νέου κύματος εισόδου προσφύγων στην Κρήτη ο δήμαρχος Ηρακλείου κατέστησε σε όλους τους τόνους σαφές ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει το πρόγραμμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως γίνεται μέχρι σήμερα, το νησί δεν θα πρέπει να υπερβεί τις δυνατότητές του.

Παράλληλα, στην σημερινή συνεδρίαση θα συζητηθεί και το θέμα των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση