HomeHL-GreeceΤσίπρας για Novartis: Ο πιο δειλός ρεβανσισμός στην ιστορία

Τσίπρας για Novartis: Ο πιο δειλός ρεβανσισμός στην ιστορία

Παρέπεμψαν τον Παπαγγελόπουλο και όχι εμένα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής σε υψηλούς τόνους κάλυψε πλήρως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να το παραπέμψει σε προανακριτική επιτροπή και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία ως δειλούς για το γεγονός ότι δεν τον συμπεριλαμβάνουν στην έρευνα της προανακριτικής.

«Και άντε και την έστησε τη σκευωρία ο Παπαγγελόπουλος , μόνος του την έστησε είχε κάτι προσωπικό με τον Γεωργιάδη και τους άλλους ;

Σας έπιασε ο πόνος, η μεγαθυμία, ο πολιτικός πολιτισμός και εξαιρείται εμένα; Το κάνετε για να γλιτώσετε τον πολιτικό διασυρμό και το διεθνή εξευτελισμό γι’ αυτό με εξαιρείται γι’ αυτό είστε δυο φορές δειλοί. Αυτή η δειλία σας καθιστά φαιδρούς στα μάτια της κοινής γνώμης και των ψηφοφόρων σας.»

Ο κ.Τσίπρας ανέφερε ότι το πραγματικό πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι το εξιλαστήριο θύμα.

«Στρέφεστε εναντίον μου πολιτικά, το πρόβλημα σας δεν είναι ο Παπαγγελόπουλος, είναι το εξιλαστήριο θύμα, το πρόβλημα σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και εγώ, το πρόβλημα σας είναι το μέτωπο κατά της διαφθοράς που συγκροτήθηκε από την κυβέρνηση μας για να εκφράσει ένα ευρύτερο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για διαφάνεια κράτος δικαίου δικαιώματα και αληθινή δικαιοσύνη. Στοχοποιείτε τον Παπαγγελόπουλο χωρίς στοιχεία αλλά εγκαλείτε τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση του. Εχετε λογαριάσει λάθος όμως γιατί ο Ελληνικός λαός καταλαβαίνει».

Ο τέως Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή θα τους δώσει την ευκαιρία να θυμίσουν ξανά στους Έλληνες πολίτες πως στήθηκε ο άθλιος, όπως τον χαρακτήρισε, μηχανισμός της Novartis.

«Εμείς θα υπερασπιστούμε τον αγώνα κατά της διαφθοράς μέχρι τέλους. Είμαστε υπέρ της διερεύνησης, κάθε διερεύνησης. Η συμμετοχή μας θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να μάθει και ο τελευταίος

Ελληνας πολίτης πως στήθηκε αυτός ο άθλιος μηχανισμός που είχε ως αποτέλεσμα εν μέσω κρίσης να τον αναγκάζετε να πληρώνει πιο ακριβά τα φάρμακα του. Όσες φορές και να προφέρετε την λέξη σκευωρία δεν θα καταφέρετε να μας κάνετε να ξεχάσουμε πιο είναι το πραγματικό σκάνδαλο. Σας ευχαριστώ θερμά γιατί θα μας δώσετε την ευκαιρία να ξανά θυμίσουμε στους Ελληνες πολίτες τι εστί Novartis.».

Τσίπρας: «Αν ο Παπαγγελόπουλος στήνει υποθέσεις και στο FBI, τότε χαλάλι του»

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να διασκεδάσει το χαρακτηρισμό «Ρασπούτιν» που έχει αποδοθεί στον κ. Παπαγγελόπουλο λέγοντας ότι «αν είναι τόσο ικανός και μπορεί να στήνει και υποθέσεις στο FBI τότε χαλάλι του».

«Και για να μην μιλάμε για τον φόνο μας βάζετε να μιλάμε για τον σκευωρό, δηλαδή για τον κ.Παπαγγελόπουλο που είναι και Ρασπούτιν όπως λέτε. Ομολογώ πως όταν τον γνώρισα δεν του το είχα να έχει τέτοια υπερφυσικές δυνατότητες όπως ο Ρασπούτιν και ότι μπορεί να στήσει ακόμα και το FBI δεν του το είχα. Αν είχε διεισδύσει ο Παπαγγελόπουλος στο FBI και έστηνε σκευωρίες μπράβο χαλάλι του παιδιά. Αλλά τι να μας πει το FBI αφού και ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έχει χάσει πάσα ιδέα γι’ αυτό μετά την υπόθεση Novartis . Το FBI όμως δεν είναι ΕΥΠ να βάλουμε τον δικό μας εκεί για να τον έχουμε σίγουρο».

 «Οι υπουργοί δεν είναι στα έδρανα γιατί είναι δειλοί ρεβανσιστές»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε με σφοδρότητα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε να μην είναι σήμερα παρούσα στα υπουργικά έδρανα για λόγους συμβολισμού.

«Είμαι 10 χρόνια σε αυτή την αίθουσα δεν έχω συναντήσει ποτέ αυτή την εικόνα. Και μάλιστα σε μια κοινοβουλευτική διαδικασία για ένα θέμα που δεν είναι ένα απλό δευτερεύον θέμα, είναι πολύ κρίσιμο θέμα είναι μια εξόχως σοβαρή διαδικασία. Δεν έχουν τα κότσια να είναι στα υπουργικά έδρανα ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί ή έστω ένας υφυπουργός.

Αποφάσισαν να φύγουν από την αίθουσα, να το βάλουν στα πόδια γιατί όπως αποδεικνύεται είναι και ρεβανσιστές και δειλοί ταυτόχρονα. Η κυβέρνηση δεν είναι παρούσα γιατί ντρέπεται γι’ αυτό που κάνει, δεν έχει τα κότσια, το θάρρος, την πολιτική ευθύνη. Κάνετε πράξη την απόπειρα να φοβίσετε τον νοικοκύρη. Μέγιστη προσβολή και βαναυσότητα απέναντι στην δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα, συνειδητά ποινικοποιείτε την πολιτική ζωή στοχοποιώντας τον πολιτικό αντίπαλο όχι με στοιχεία αλλά επειδή είχε το πολιτικό θάρρος να σας ελέγξει. Πρόκειται για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στην πολιτική ιστορία του τόπου».

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης έκανε το χατίρι του Σαμαρά

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι στήνει προανακριτική επιτροπή για να κάνει το χατίρι του Αντώνη Σαμαρά.

«Στήνετε διαδικασία παραπομπής στο ειδικό δικαστήριο ως σκευωρού του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης αξιοποιώντας την πλειοψηφία που έχετε στην Βουλή.

Η απουσία του πρωθυπουργού συνιστά μέγιστη πολιτική δειλία, είχε την υποχρέωση να είναι εδώ για να ακούσει αυτόν που κατονομάζει εδώ και μήνες ως Ρασπούτιν. Μια φορά δειλός που παραπέμπει τον Παπαγγελόπουλο κάνοντας το χατίρι του Σαμαρά και είναι δυο φορές δειλός γιατί δεν έχει το σθένος να παραπέμψει εμένα. Θα το πιείτε το ποτήρι μέχρι τέλος και ειδικά στην επιτροπή σταγόνα σταγόνα θα θυμηθεί ο ελληνικός λαός και την τελευταία υπερτιμολόγηση και την τελευταία υπογραφή που έχουν βάλει τα στελέχη σας, ένα προ σένα θα τα θυμηθούν».

Λιβανός (ΝΔ): Να διαβάσει το Σύνταγμα ο κ. Τσίπρας

Απαντώντας στον τέως πρωθυπουργό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιος Λιβανός ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για λιποταξία γιατί δεν καταλαβαίνει ότι η απουσία των υπουργών και του κ. Μητσοτάκη από την σημερινή διαδικασία είναι απόδειξη προσήλωσης προς τις αρχές της Δημοκρατίας.

«Η απουσία από την σημερινή διαδικασία του ίδιου και των υπουργών είναι απόδειξη για την προσήλωση τους στις αρχές της Δημοκρατίας και στο σεβασμό της διάκρισης των εξουσιών. Η ανεξαρτησία της νομοθετικής εξουσίας είναι ιερή για την δική μας παράταξη αλλά δεν είναι για την δική σας, είναι όμως ιερή και για το Σύνταγμα και θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να διαβάσει το Σύνταγμα και να δει αν επιτρέπεται να είναι σήμερα παρόντες εδώ υπουργοί. Ο αρχηγός σας έκανε την χειρότερη ομιλία του σήμερα στο κοινοβούλιο».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση