Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου η υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη τον Μάρτιο του 2018.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται ένας 45χρονος από τα Σφακιά ως ο βασικός κατηγορούμενος στην ανθρωποκτονία του άτυχου ηλικιωμένου, όπως επίσης ο 40χρονος αδελφός του καθώς και ένα τρίτο άτομο που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση κατηγορούμενος για υπόθαλψη εγκληματία.

Η δίκη είχε διακοπεί την περασμένη Παρασκευή εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που είχε εκδηλωθεί στον Μασταμπά του Ρεθύμνου.

Σήμερα, στο δικαστήριο κατέθεσε ο γιος του Παντελή Δουρουντάκη αλλά και ο πραγματογνώμονας που ήταν υπεύθυνος στη βαλλιστική εξέταση του όπλου.

Σύμφωνα μ’ εκείνον το όπλο ήταν κυνηγετικό ενώ το θύμα πυροβολήθηκε από 15 με 20 μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά απ’ αυτές τις δύο καταθέσεις το δικαστήριο διέκοψε και θα συνεδριάσει εκ νέου την Τρίτη 15 Οκτωβρίου.

Το χρονικό της φρίκης

Η υπόθεση Δουρουντάκη είχε συγκλονίσει την Κρήτη αλλά και την Ελλάδα ολόκληρη, καθώς μέχρι να αποκαλυφθεί το πτώμα του 70χρονου, είχε θεωρηθεί αγνοούμενος και είχαν κινητοποιηθεί όλοι οι διαθέσιμοι μηχανισμοί για τον εντοπισμό του.

Το θύμα είχε φύγει από το σπίτι του στις 7 Μαρτίου 2018 με το κυπαρισσί φορτηγάκι του, όπως συνήθιζε κάθε μέρα, ωστόσο δεν επέστρεψε. Από τη στιγμή εκείνη είχε θεωρηθεί αγνοούμενος και βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντών για τον εντοπισμό του. Μάλιστα, είχε εκδοθεί Silver Alert και ο Παντελής Δουρουντάκης αναζητούνταν σε κάθε πιθανό σημείο εντός και εκτός Κρήτης.

Τρεις μήνες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα, στις 20 Ιουνίου 2018, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των δύο αδελφών και στις 22 Ιουνίου εντόπισαν σε βαθύ λάκκο στην περιοχή του Αλικιανού θαμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο του Δουρουντάκη και στο εσωτερικό του το πτώμα του 70χρονου.

Όπως αποδείχθηκε από τη νεκροψία – νεκροτομή που ακολούθησε ο άτυχος άνδρας είχε βληθεί με κυνηγετική καραμπίνα και τα τραύματα που είχε υποστεί ήταν θανατηφόρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση