HomeHL-SportsO Λισάντρο Σεμέντο μπαίνει στον «χορό» και οι ΟΦΗτζήδες βρίσκουν τον εξτρέμ τους

O Λισάντρο Σεμέντο μπαίνει στον «χορό» και οι ΟΦΗτζήδες βρίσκουν τον εξτρέμ τους

Λίγους μήνες μετά την άφιξή του στην Κρήτη για λογαριασμό του ΟΦΗ, ο Λισάντρο Σεμέντο αρχίζει να αποτυπώνει την προσφορά του σε αριθμούς, γεμίζοντας τις πτέρυγες των Ομιλιτών που παίζουν όλο και πιο επιθετικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πανιώνιος αποτέλεσε το τρίτο «θύμα» και ως γνωστόν, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Καλές οι αναλύσεις για το επιθετικό στυλ που θέλει να προσδώσει στον ΟΦΗ ο Γιώργος Σίμος, όμως όλοι περίμεναν να δουν την πράξη για να κρίνουν.

Η 6η αγωνιστική είναι μάλλον ένα πρώιμο χρονικό σημείο για να εξάγει τα ασφαλέστερα συμπεράσματα, όμως οι «εικόνες» είναι πολλές για να είναι τυχαίες.

Έτσι, όπως ο Παναιτωλικός (3), όπως ο Αστέρας Τρίπολης (3), φυσικά και ο Παναθηναϊκός (3), απλά εκτός έδρας, οι «κυανέρυθροι» είδαν την εστία τους να παραβιάζεται επανειλημμένως.

Στην πρώτη «τεσσάρα» της σεζόν, με ανατροπή και ποικιλία στο σκοράρισμα για ακόμα μια φορά.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Λισάντρο Σεμέντο να πάρει για τα… καλά το «όπλο» του και να οδηγήσει τον ΟΦΗ στη νίκη.

Αρχικά ισοφαρίζοντας στο πρώτο ημίχρονο, απομακρύνοντας τα «σύννεφα» που μαζεύτηκαν πάνω απ’ το Γεντί Κουλέ μετά το γκολ του Αραμπούλι, εν συνεχεία δίνοντας την ασίστ στον Νέιρα για το 2-1, μετά συμμετέχοντας στην ανάπτυξη που έφερε το κοντινό πλασέ του Τσιλιανίδη για το 3-1 και στο τέλος, διαμορφώνοντας μόνος του με ωραία προσπάθεια το τελικό σκορ.

Με τον τρόπο αυτό ο Πορτογάλος και προσεχώς διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήρι εξτρέμ πανηγύρισε έξαλλα την πρώτη καθοριστική συμμετοχή του στη φετινή σεζόν.

Επ ουδενί υστέρησε ως τώρα, αφού σχεδόν πάντα ανήκε στους διακριθέντες, δίνοντας πλάτος στην επίθεση, ενέργεια με την κίνησή του, αλλά και γκολ, αυτό με τους Αρκάδες την προηγούμενη αγωνιστική.

Παρ’ όλα αυτά η ντομπλέτα με τους Νεοσμυρνιώτες επισφράγισε την παρουσία του ως κομβικός στα πλάνα του Σίμου. Ως τέτοιος αποκτήθηκε, δηλαδή υπό κανονικές συνθήκες βασικός κι αναντικατάστατος.

Η ικανότητά του με τα δυο πόδια, η ταχύτητα και η τεχνική του ήταν ό,τι ξεχώρισε ο Γιάννης Σαμαράς, εξετάζοντας την περίπτωσή του με βάση όσα έκανε στη Φορτούνα Σίταρντ (2017/18) με 15 γκολ και 18 ασίστ στη δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας.

Έτσι παίζει ως τώρα και με δεδομένα τα πρώτα δείγματα, μπορεί να πει πως έκανε διάνα.

«Νιώθω καλά γιατί έψαχνα το γκολ πέντε παιχνίδια τώρα, έπαιζα καλά αλλά δεν σκόραρα.

Το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο μου αρέσει, αλλά είναι σημαντικό ότι είναι ο τύπος παιχνιδιού που η ομάδα θέλει να παίζει. Για αυτό με έφεραν εδώ, για να παίζουμε έτσι, να συνδυάζομαι με τους υπόλοιπους παίκτες.

Έχουμε πολύ καλή ομάδα και μου είναι εύκολο να παίζω. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ», δήλωνε μετά το παιχνίδι με τον Αστέρα και το πρώτο του γκολ με τα μελανόλευκα.

Σίγουρα μετά τα δυο κόντρα στον Πανιώνιο έχει καταλάβει πως η εμπιστοσύνη της ομάδας στο πρόσωπό του είναι τουλάχιστον αντίστοιχη της ικανότητάς του.

Όταν λοιπόν όλα βαίνουν καλώς για τους Ομιλίτες, ο ίδιος ο Σεμέντο θα έχει την ικανότητα να «λάμψει» και ήδη οι αριθμοί του είναι τέτοιοι που το επιβεβαιώνουν.

Εξάλλου, τρία γκολ και δυο ασίστ σε έξι παρουσίες ως βασικός και σχεδόν αναντικατάστατος δεν σημαίνουν τίποτα σε μια ομάδα μέτρια.

Ο φετινός ΟΦΗ όμως δεν είναι τέτοια περίπτωση, αφού έχει κατορθώσει να κερδίσει τις εντυπώσεις, αποτελώντας την ευχάριστη έκπληξη της κατηγορίας μετά την Ξάνθη.

Σε ένα τέτοιο σύνολο η προσφορά των παικτών πολλαπλασιάζεται κι εφόσον συνεχιστεί, τόσο ο Σεμέντο, όσο και η ομάδα θα μπορούν να στοχεύουν μόνο προς το καλύτερο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση