HomeHL-9Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης

4.000 αθλητές από 41 χώρες στο Αρκαλοχώρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιτυχία σημείωσε στο Αρκαλοχώρι η μεγάλη αθλητική διοργάνωση της κωμόπολης ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης, το σπουδαίο αθλητικό γεγονός που προάγει τον μαζικό αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Το σύνθημα της έναρξης έγινε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ενώ συμμετέχουν πάνω από 4000 αθλητές και αθλήτριες από τους οποίους 450 προέρχονται από 41 χώρες.

Η διοργάνωση γίνεται με την στήριξη: Περιφέρειας Κρήτης Δήμος Μινώα Πεδιάδας , Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αρκαλοχωρίου , Χουμερίου , Γαλατά , Βόνης , Θραψανού, ενώ πέρα από τους αθλητές συμμετέχουν χιλιάδες κόσμου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής χαρακτήρισαν τον ημιμαραθώνιο ως πολύ μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού και τού Πολιτισμού ένα κορυφαίο θεσμό που “μαγνητίζει” μικρούς και μεγάλους στον μαζικό αθλητισμό και ενισχύει την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεστε.

Μάλιστα φέτος ήρθαν στο Αρκαλοχώρι εκτός Κρήτης 1400 αθλητές και αθλήτριες, ενω σπουδαίοι πρωταθλητές Έλληνες και ξένοι , διάλεξαν τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης-τον αγώνα που μόλις πριν μια βδομάδα κατέκτησε βραβεία και διακρίσεις στα SPORTS MARKETING AWARDS- για να βιώσουν το αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός, που εξελίσσεται, βελτιώνεται και μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.img_0001
Μεγάλα ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού όπως ο Χριστόφορος Μερούσης ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος , ο Ζερβάκης Γιάννης , ο Γιώργος Μίνος , ο Ιωαννίδης Ιάσονας, η Ζωή Ανδρικοπούλου, αλλά και πολλοί διακεκριμένοι αθλητές του παγκόσμιου στίβου όπως ο Γάλλος Nicolas Dalmasso , οι Βέλγοι Laerte Dennis και Paquet Αmaury οι Πολωνοί Mateusz Madziar και Nartowski kamil , ο  Γάλλος Holzerny benoit και η Γαλλίδα Hamel Severine.

“Συγχαρητήρια σε όλους, Αθλητές, οργανωτές, συμμετέχοντες, εθελοντές για την μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που έχει ενταχθεί στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

Συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του μαζικού αθλητισμού αφού δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας να λάβουν μέρος σε ένα από τους δρομικούς αγώνες ενώ αναδεικνύει και την αλληλεγγύη μας σε επίπεδο φιλανθρωπικό.” δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Νικος Συριγωνάκης.

Παράλληλα επισήμανε για την επιτυχία των αγώνων την άψογη προετοιμασία που έγινε από τους οργανωτές ,προσθέτοντας «αξίζει και ένα μεγάλο μπράβο στους δεκάδες εθελοντές που χωρίς την ξεχωριστή βοήθεια τους οι αγώνες δεν θα ήταν εφικτό να γίνουν.

Συγχαρητήρια και στους πολίτες μικρούς και μεγάλους που συνδύασαν την εκδρομή τους σήμερα Κυριακή με τον ημιμαραθώνιο και ήρθαν και χειροκρότησα τους δρομείς και απόλαυσαν επίσης τις παράλληλες εκδηλώσεις κυρίως πολιτιστικές που έχουν προγραμματιστεί».
img_0004
Αξίζει αναφοράς, η συμμετοχή για πρώτη φορά στο αγώνισμα του ημιμαραθωνίου δύο τυφλών αθλητών του Στέργιου Σιούτη και του Χρήστου Κορομηλά ενώ στα 21 χιλ. έλαβε μέρος με τροχήλατο ποδήλατο και ο Παραολυμπιονίκης μας στον ακοντισμό, ο Μεσσαρίτης Μανώλης Στεφανουδάκης.

Στο Ακαλοχώρι βρέθηκε και ο διεθνής παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Θοδωρής Παπαλουκάς ενώ συγκινητική ήταν και η συμμετοχή της πολυμελούς ομάδας του Συλλόγου Αθλουμένων Νεφροπαθών.

whatsapp-image-2019-10-06-at-13-22-06Πρώτος το νήμα στον ημιμαραθώνιο έκοψε ο Βέλγος Amaury Paquet (Seraing) με ρεκόρ διαδρομής 1.09.54, 2ος ήταν ο Dennis Laerte (Scott Sports) με 1.10.09 και 3ος ο Γιώργος Μίνος με 1.11.12. Στις Γυναίκες 1η τερμάτισε η Severine Hamel (Esa JS Allonnes) με 1.23.50, 2η η Αίμιλη Πρωτογεράκη (A.Ο. Λασιθίου με 1.34.04 και 3η η Μαριάννα Τρούλη (Myrun) με 1.35.50.
Στα 10 χλμ. 1ος ήταν ο Μανώλης Βαρδάκης (Afordakos Team) με 34.36, 2ος ο Σταύρος Ζαγκανάς (Για Δέσιμο) με 34.55 και 3ος ο Αντώνης Κωστάκης με 36.08. Στις Γυναίκες 1η ήταν η Όλγα Βανάκη (Κρήτη) με 45.46, 2η η Παναγιώτα Τόλα (Γ.Σ. Αρκαδίας) με 46.18 και 3η η Δήμητρα- Σπυριδούλα Ευγενικού με 50.33.

Στα 5 χλμ. 1ος ήταν ο Σταύρος Ζαγκανάς (Για δέσιμο) με 17.27, 2ος ο Κώστας Δρόσος (Σητειακός) με 17.33 και 3ος ο Αδάμ Τζιράκης (Α.Ε.Αστυνομικών Ελλάδας) 18.03. Στις Γυναίκες 1η Ζωή Ανίτα Ανδρικοπούλου (New Balance) με 18.36, 2η Γεωργία Μαριδάκη (Eco Sanlas) με 20.11 και 3η Καλλιόπη Στεφανουδάκη (ΟΦΗ) με 21.35.

Διαφήμιση
Διαφήμιση