HomeHL-9Ημιμαραθώνιος Κρήτης: 4.000 αθλητές από 41 χώρες στο Αρκαλοχώρι

Ημιμαραθώνιος Κρήτης: 4.000 αθλητές από 41 χώρες στο Αρκαλοχώρι

Σήμερα η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έφτασε η μέρα για την μεγάλη αθλητική διοργάνωση της Κρήτης τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης, ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός που προάγει τον μαζικό αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Σήμερα πάνω από 4000 αθλητές και μάλιστα περισσότεροι από 450 προέρχονται από 41 χώρες δίνουν ραντεβού στο Αρκαλοχώρι και μάλιστα περισσότεροι από 1400 αθλητές και αθλήτριες εκτός Κρήτης.

Ιδιαίτερα φέτος, ο αριθμός των υψηλού επιπέδου αθλητών και αθλητριών, ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες των διοργανωτών. Σπουδαίοι πρωταθλητές Έλληνες και  ξένοι, διάλεξαν τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης-τον αγώνα που μόλις πριν μια βδομάδα κατέκτησε βραβεία και διακρίσεις στα SPORTS MARKETING AWARDS- για να βιώσουν το αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός, που εξελίσσεται, βελτιώνεται και μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο.

Μεγάλα ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού όπως ο Χριστόφορος Μερούσης ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος , ο Ζερβάκης Γιάννης , ο Γιώργος Μίνος , ο Ιωαννίδης Ιάσονας, η Ζωή Ανδρικοπούλου, αλλά και πολλοί διακεκριμένοι αθλητές του παγκόσμιου στίβου όπως ο Γάλλος Nicolas Dalmasso , οι Βέλγοι Laerte Dennis και Paquet Αmaury οι Πολωνοί Mateusz Madziar και Nartowski kamil , ο  Γάλλος Holzerny benoit και η Γαλλίδα Hamel Severine.

Παράλληλα φέτος συμμετέχουν για πρώτη φορά στο αγώνισμα του ημιμαραθωνίου, δυο τυφλοί αθλητές ο Στέργιος Σιούτης και ο  Χρήστος Κορομηλάς αλλά και ο συντοπίτη μας παραολυμπιονίκης  και παγκόσμιος πρωταθλητής Μανώλης Στεφανουδάκης με ειδικό τροχήλατο όχημα, στα 21χλμ.

Οι αγώνες και το πρόγραμμα

Η οργανωτική επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, έχει σχεδιάσει με μεγάλη επιμέλεια, την προετοιμασία για την υποδοχή του εντυπωσιακά αυξανόμενου κάθε χρόνο αριθμού συμμετεχόντων σε όλους τους αγώνες 21χλμ. 10χλμ. 5χλμ. 1χλμ και του αγώνα α.μ.ε.α. και συνεργάζεται με όλους τους φορείς και συλλόγους  που αλληλοϋποστηρίζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εκκίνηση 10 χιλιομέτρων  8:50

Εκκίνηση 21 χιλιομέτρων  9:10

Εκκίνηση 1000 μέτρων  9:15

Εκκίνηση 5 χιλιομέτρων  12:00

Εκκίνηση αγώνα ΑΜΕΑ  12:40

Απονομές Νικητών  13:10

Κρητικό Γλέντι 14:00

Διαφήμιση
Διαφήμιση