HomeΚΡΗΤΗΓενική συνέλευση των ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου

Γενική συνέλευση των ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου

Στο Εργατικό Κέντρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύριο στις 5.30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Ηρακλείου στο Εργατικό Κέντρο.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου  καλεί στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας με σκοπό να συζητήσουμε συλλογικά την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, τα συμπεράσματα από τη δράση μας, να αποφασίσουμε το σχέδιο δραστηριότητας για το επόμενο διάστημα. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την

ΚΥΡΙΑΚΗ 06/10/2019 στις 17:30 στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

Κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων των μνημονίων που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις, μειώνουν τους μισθούς με τη διάλυση των ΣΣΕ για τους εμποροϋπαλλήλους.

Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ!

Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις, επαναφορά όλων των επιδομάτων και βάση για συζήτηση το μισθό που είχαμε κατακτήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

Κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας.

Καμιά επέκταση του ωραρίου. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Σταθερό ημερήσιο ωράριο εργασίας, προγραμματισμός ωραρίου ανά μήνα που θα γνωστοποιείται στον εργαζόμενο στην αρχή κάθε μήνα.

Μέτρα υγείας  και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Καθορισμός καθηκόντων και πόστων για κάθε εργαζόμενο, τήρηση των ρεπό και των διαλλειμάτων, κατάργηση των σπαστών ωραρίων των εργαζομένων σε καταστήματα που έχουν συνεχές ωράριο λειτουργίας.

Δημιουργία δωρεάν προγραμμάτων και υποδομών για αθλητισμό, πολιτισμό, ψυχαγωγία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας. Επίδομα τοκετού 1000 ευρώ, επέκταση της άδειας κυήσεως σε δύο μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά. Ένα χρόνο με αποδοχές στη μητέρα ή τον πατέρα. Άδειες για ασθένειες ή άλλες ανάγκες. Μεγαλύτερες άδειες για μονογονεϊκές οικογένειες.

Να καταγγελθεί η ελληνοαμερικανική «Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας». Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας ένα τεράστιο αμερικανονατοικό στρατόπεδο. Αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση