HomeHL-9Πρωτάθλημα Judo: Πρεμιέρα με επτά μετάλλια για την Ελλάδα

Πρωτάθλημα Judo: Πρεμιέρα με επτά μετάλλια για την Ελλάδα

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη η τελετή έναρξης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλη Διγαλάκη, του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσου Βολουδάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νικόλαου Καλογερή, του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, του πρέσβη επί τιμή, Κυριάκου Ροδουσάκη, του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Γιασουχίρο Σιμίζου, εκπροσώπων τοπικών φορέων κ.α, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισού, η τελετή έναρξης του Cadet European Judo Open 2019. Της διοργάνωσης που άνοιξε σήμερα (5/10) τις πύλες της στα Χανιά και παρά το πλήγμα που δέχθηκε από την κατάρρευση του ταξιδιωτικού κολοσσού Thomas Cook, συγκέντρωσε αθλητές και αθλήτριες από 18 χώρες.

european_championship_judo_day1_-2

«Σας καλωσορίζω ως Κρητικός βουλευτής και μετέπειτα ως αρμόδιος για τον αθλητισμό από την πλευρά της κυβέρνησης. Να χαιρετίσουμε ιδιαίτερα τον πρέσβη της Ιαπωνίας. Της χώρας που γέννησε αυτό το άθλημα. Τον καλωσορίζουμε στην πόλη μας, όπου βρίσκεται για το τουρνουά. Ένα τουρνουά που με τη βοήθεια όλων μας ελπίζουμε να καθιερωθεί και να αποτελέσει θεσμό για την πόλη μας. Είμαι βέβαιος κ. Δήμαρχε ότι με καλύτερη προετοιμασία και με την εμπειρία που θα αποκτήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για θέματα αθλητισμού, την επόμενη περίοδο η τοπική κοινωνία θα αγκαλιάσει πολύ περισσότερο αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον άθλημα. Άθλημα που βοηθάει να διαμορφώσουμε μυαλά, προσωπικότητες πειθαρχημένες, οργανωμένες, στοχοπροσηλωμένες όπου δουλεύουν την ίδια στιγμή ατομικά αλλά και ομαδικά. Παλεύουν, βάζουν στόχους, γονατίζουν αλλά πολύ γρήγορα ξαναστέκονται στα πόδια τους και παλεύουν για τον επόμενο γύρο. Και συνεχίζουν να μάχονται. Αυτή είναι η ομορφιά αυτού του αθλήματος και γι` αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι ταιριάζει απόλυτα με τη ψυχοσύνθεση των Κρητών. Χαιρόμαστε που είστε στην Κρήτη. Χαιρόμαστε που είσαστε στα πανέμορφα Χανιά και είμαι βέβαιος ότι εκ μέρους του πρωθυπουργού της χώρας, του συντοπίτη σας Κυριάκου Μητσοτάκη, η επόμενη διοργάνωση θα είναι πιο δυναμική και με εμπειρία που θα έχουμε αποκτήσει όλοι μας, θα είναι περισσότερο επιτυχημένη. Αλλά και τώρα, είναι ένα γεγονός όπου με την αγκαλιά και τη φιλοξενία που μας διακρίνει θα το φέρουμε στο επίπεδο που πραγματικά επιβάλλεται. Απ` όλους μας. Καλή επιτυχία», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

european_championship_judo_day1_-15

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Χανίων, ο υφυπουργός παιδείας και θρησκευμάτων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Γιάννης Καφενταράκης αλλά και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα. Την τελετή έναρξης κήρυξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο, Σεργκέι Σολοβέιτσικ. Ο κ. Αυγενάκης, επ` ευκαιρία της παρουσίας του στο τουρνουά, είχε ολιγόλεπτη συνάντηση τόσο με τον πρόεδρο της EJU, όσο και με τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα.

Την τελετή έναρξης «ντύθηκε» χορευτικά από κρητικούς χορούς και μουσικά από τη φιλαρμονική του Δήμου Χανίων.

european_championship_judo_day1_-25

Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η Ελλάδα κατέκτησε επτά μετάλλια μετάλλια. Στην κορυφή των -55 κιλών ανέβηκε ο Αναστάσιος Καρατσαουσίδης, ενώ πρώτος ήταν και ο Μίκης Τοντίδης στα -60 κιλά. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Χάρης Καλανίδης και Μυρτώ Σοφικίτη στα -55 και -52 κιλά αντίστοιχα, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος τους οι Αλέξανδρος Γεώργιος Καναβός (-55κ.), Σπυριδούλα Αντωνίου (-48κ.) και Χριστίνα Μαρία Μωσάλου (-52κ.).

Οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία και η κατάταξη των υπόλοιπων Ελλήνων:

Αγόρια

-50 κιλά

  1. Πέτρος Χριστοδουλίδης (Κύπρος)
  2. Τίμο Μπράντενμπουργκ (Γερμανία)

-55 κιλά

  1. Αναστάσιος Καρατσαουσίδης (Ελλάδα)
  2. Χάρης Καλανίδης (Ελλάδα)
  3. Γεώργιος Καλαϊτσίδης (Κύπρος)
  4. Αλέξανδρος Γεώργιος Καναβός (Ελλάδα)

  1. Θεόδωρος Γκόγκουα (Ελλάδα)
  2. Αδάμ Αναστασόπουλος (Ελλάδα)
  3. Βασίλειος Αρχοντόπουλος (Ελλάδα)

-60 κιλά

  1. Μίκης Τοντινίδης (Ελλάδα)
  2. Ρουσλάν Σλαμόφ (Ρωσία)
  3. Γκουστάβ Μπροβόλντ (Νορβηγία)
  4. Γκαλ Γιαακόμπι (Ισραήλ)

  1. Βασίλειος Μπριόλας (Ελλάδα)

-66 κλά

  1. Γεώργιος Μπαλαργισβίλι (Κύπρος)
  2. Ντένις Κισέλεφ (Ρωσία)
  3. Μίκαελ Βόλτζ (Γερμανία)
  4. Τόμας Βάλντσμπέργκερ (Τσεχία)

  1. Δημήτριος Σπυρόπουλος (Ελλάδα)

Κορίτσια

-48 κιλά

  1. Χάρης Ιορδάνου (Κύπρος)
  2. Άνα Μαρία Βλάντου (Ρουμανία)
  3. Σπυριδούλα Αντωνίου (Ελλάδα)

-52 κιλά

  1. Ιασμίνα Κοβάτσιου (Ρουμανία)
  2. Μυρτώ Σοφικίτη (Ελλάδα)
  3. Χριστίνα Μαρία Μωσάλου (Ελλάδα)
  4. Πρισίλια Ζιμπελίνι (Ιταλία)

Οι αγώνες θα εκκινήσουν αύριο στις 10:00. Το προπονητικό καμπ, που θα γίνει αμέσως μετά (7-10/10), θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό του Ταυρωνίτη.

Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ, το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ και η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ.

Χορηγοί ακτοπλοϊκής μετακίνησης είναι η ANEK LINES και η BLUE STAR FERRIES.

Συνδιοργανωτής του προπονητικού καμπ είναι το ΝΠΔΔ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση