HomeΕΛΛΑΔΑΑπολογούνται οι συλληφθέντες για το κύκλωμα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Απολογούνται οι συλληφθέντες για το κύκλωμα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Σήμερα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι απολογίες των συλληφθέντων για τη φερόμενη ως υπόθεση διαφθοράς και χρηματισμού με επίκεντρο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ενώπιον της Α’ ειδικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης είναι προγραμματισμένο να απολογηθούν σήμερα έντεκα από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι τέσσερις ιδιοκτήτες εταιρειών με ρυμουλκά σκάφη και επτά υπάλληλοί τους.

Η σημερινή διαδικασία εκτιμάται ότι θα είναι μαραθώνια και θα ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα, οπότε θα γίνει γνωστή η ποινική τους μεταχείριση. Αύριο, Κυριακή, το κατώφλι του ίδιου ανακριτικού γραφείου θα περάσουν ο κεντρικός λιμενάρχης και οι έξι πλοηγοί του λιμανιού της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος όλων των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της εκβίασης από κοινού, ενώ ο λιμενάρχης και οι πλοηγοί, που τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα ή αυτοδίκαιη αργία, διώκονται επιπλέον για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δωροληψία υπαλλήλου, σε βαθμό κακουργήματος. Οι πλοιοκτήτες και οι υπάλληλοι αντιμετωπίζουν ακόμη το πλημμέλημα της δωροδοκίας από κοινού.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση