Μέσα στον επόμενο μήνα, θα είναι δυνατόν να υπογραφεί η προγραμματική συμφωνία, ώστε με βάση τις μελέτες που θα εκπονηθούν από το Πολυτεχνείο, να «καταλήξουμε στον οδικό χάρτη για την χρήση των Νεωρίων».

Αυτό έγινε γνωστό το μεσημέρι, μετά τη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο Χανίων η υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, με τον δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη.

mendonh-xania

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, όπως είπε ο δήμαρχος Χανίων τέθηκαν στην υπουργό ζητήματα που αφορούν τον δήμο.

Τα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα για τον δήμο Χανίων και τα οποία τέθηκαν στην υπουργό, όπως είπε ο κ. Σημανδηράκης έχουν να κάνουν με το νέο αρχαιολογικό μουσείο που επανατοποθετεί όπως τονίσθηκε «το δήμο στο πλαίσιο του πολιτισμού και της ιστορίας» και το ζήτημα της ανάδειξης και της χρήσης των Νεωρίων.

Σε ότι αφορά το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο η Υπουργός Πολιτισμού είπε ότι στόχος είναι να ανοίξει και να αποδοθεί όσο είναι δυνατόν πιο νωρίς.

mendonh-xania1

Η κα Μενδώνη ανέφερε πως ο προγραμματισμός της υπηρεσίας είναι για την άνοιξη του 2021 αν και όπως επεσήμανε θα γίνει προσπάθεια να λειτουργήσει ακόμα και τον Ιανουάριο του νέου χρόνου.

Είπε τέλος πως σχετικά με το ιστορικό κέντρο των Χανίων είναι ένας χώρος που πρέπει να αντιμετωπισθεί με σεβασμό, αλλά και αναπτυξιακή προσέγγιση.

zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση