HomeHL-9Κόπασαν οι άνεμοι, έπεσε η θερμοκρασία

Κόπασαν οι άνεμοι, έπεσε η θερμοκρασία

Τι προβλέπουν για σήμερα στην Κρήτη οι μετεωρολόγοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εξασθένιση των θυελλωδών νοτιάδων, η μεταβολή τους σε δυτικούς και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις μέγιστες τιμές της είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού στην Κρήτη σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Πιο συγκεκριμένα, για την περιοχή της Κρήτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει:

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αναμένονται στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις εντάσεως έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά στη γενική πρόγνωση του καιρού Ελλάδας το meteo.gr του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας προβλέπει τα εξής:

«Βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Θράκη, φαινόμενα που σταδιακά θα σταματήσουν, περιμένουμε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες στη Δυτική Ελλάδα και πιθανόν πρόσκαιρα στη Δυτική Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 17 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 22, στην Ήπειρο από 9 έως 24 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 9 έως 26, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 15 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 24 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έω6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Βορειοδυτικό ρεύμα εντάσεων 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ θα επικρατήσει στο Ιόνιο».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση