HomeHL-9Κατασβέστηκε η φωτιά στο Ρέθυμνο – Σηκώθηκε ελικόπτερο

Κατασβέστηκε η φωτιά στο Ρέθυμνο – Σηκώθηκε ελικόπτερο

Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χάρη στην άμεση επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής απετράπησαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά στην περιοχή του Μασταμπά στο Ρέθυμνο, , ωστόσο στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας  για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Όπως ήδη έχει αναφέρει το cretapost, η πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι και στο σημείο έσπευσαν 8 οχήματα με 16 πυροσβέστες.

Στη συνέχεια οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος ενώ παράλληλα ελικόπτερο πραγματοποίησε ρίψεις νερού.

Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή αγγίζουν τα 8 μποφόρ γεγονός που έκανε δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

https://www.youtube.com/watch?v=ehg58b7p9zM

Δεν έγινε εκκένωση σπιτιών

«Δεν έγινε εκκένωση σπιτιών καθώς δεν απειλήθηκαν σπίτια», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γ. Μαρινάκης.

«Η εικόνα αυτή τη στιγμή φαίνεται πως είναι καλύτερη στο πύρινο μέτωπο. Έχει σηκωθεί ελικόπτερο που πραγματοποιεί ρίψεις νερού και αυτό έχει βοηθήσει κατά πολύ. Η πυρκαγιά έχει φύγει από τον οικισμό και είμαστε σ’ επιφυλακή», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.

Προανάκριση για αίτια της φωτιάς

Στο σημείο βρίσκονται άνδρες του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει ήδη να παίρνουν καταθέσεις από κατοίκους της περιοχής προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση