HomeHL-9Λασίθι: Μήνυση για την κατάσταση της ιστορικής γέφυρας Μουρνιών

Λασίθι: Μήνυση για την κατάσταση της ιστορικής γέφυρας Μουρνιών

Κατά παντός υπευθύνου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθόλου θετικές δεν ήταν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα έργα αποκατάστασης στην ιστορική γέφυρα της κοινότητας Μουρνιών, που οι περισσότεροι γνωρίζουν ως γέφυρα του Μύρτους. Οι ισχυρές βροχές πέρυσι στις 6 Απριλίου, με το ποτάμι να κατεβάζει τεράστιες ποσότητες νερού, κατέστρεψε την τσιμεντένια βάση της γέφυρας και ο κίνδυνος κατάρρευσης εκείνη τη μέρα αλλά και από τις επόμενες βροχές ήταν κάτι παραπάνω από ορατός, λόγω του μεγέθους της ζημιάς.

Από τότε μέχρι και σήμερα είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια με εμπλοκή και της Περιφέρειας Κρήτης να προχωρήσουν έργα αποκατάστασης ύψους 200.000 ευρώ, έργα τα οποία όπως ενημέρωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, πρόκειται να καθυστερήσουν λόγω ελλείψεων σε έγγραφα τα οποία ζητούνται και πιθανότατα οι εργασίες δεν πρόκειται να ξεκινήσουν το φετινό χειμώνα.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Μύρτου Αλέξανδρος Παντελάκης μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε πως μετά από αυτές τις εξελίξεις έχει συγκαλέσει συμβούλιο της κοινότητας, στο οποίο θα εισηγηθεί να γίνει μήνυση κατά παντός υπευθύνου προς την Εισαγγελία Λασιθίου, ώστε να φανεί αν υπάρχουν ευθύνες για πιθανή κατάρρευση της γέφυρας αλλά και λόγω των κινδύνων που αντιμετωπίζει η κοινότητα του Μύρτους από τις ζημιές που έχουν προκληθεί.

Όπως είπε, πέρα από την καταστροφή της βάσης της γέφυρας, στον ποταμό του Μύρτους υπάρχουν σοβαρές βλάβες στις όχθες, με αποτέλεσμα από πέρυσι το νερό να έχει βρει διόδους και να έχουν πλημμυρίσει χωράφια, και να κινδυνεύει άμεσα ένας στύλος της ΔΕΗ. Σε μια πιο έντονη κατάσταση δεν αποκλείεται τα προβλήματα να γίνουν πολύ πιο σοβαρά και για αυτό ο ίδιος ζητά τα έργα να μην περιοριστούν μόνο στη γέφυρα αλλά συνολικά για όλα τα προβλήματα.

Παράλληλα όπως είπε υπάρχει η σκέψη για να διοργανωθεί μια διαμαρτυρία από όλα τα γύρω χωριά ώστε να γίνει φανερό πως όλοι οι κάτοικοι απαιτούν άμεσες λύσεις πριν ξεκινήσει ο φετινός χειμώνας και η κατάσταση ενδεχομένως γίνει μη αναστρέψιμη.

radiolasithi.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση