Στο… έλεος των νοτιάδων βρίσκεται σήμερα η Κρήτη οι οποίοι έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα.

Το μεγαλύτερο παρατηρείται στο αεροδρόμιο Ηρακλείου όπου ανά στιγμές τα αεροπλάνα δεν μπορούν να προσγειωθούν ή να απογειωθούν στο «Νίκος Καζαντζάκης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μέχρι στιγμής έξι πτήσεις που αναμένονταν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου μετά από αρκετούς κύκλους που έκαναν πάνω από τον αερολιμένα τελικά έκαναν εκτροπή σε αεροδρόμια των Χανίων, της Αθήνας αλλά και της Ρόδου.

Οι υπόλοιπες πτήσεις εκτελούνται κανονικά – αν και με κάποιες μικροκαθυστερήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι ισχυροί νοτιάδες θα αρχίσουν να εξασθενούν από τις 5 το απόγευμα και μετά.

Με καθυστέρηση έδεσε πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου

Οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πρόβλημα και στο λιμάνι του Ηρακλείου καθώς σήμερα το πρωί υπήρξε καθυστέρηση στον κατάπλου του πλοίου «Blue Horizon» της «Blue Star Ferries».

Το πλοίο που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά όταν έφτασε στο λιμάνι του Ηρακλείου δεν μπόρεσε να το προσεγγίσει εξαιτίας των νοτιάδων.

Μάλιστα, επιστρατεύτηκε και ρυμουλκό για να δέσει αν και τελικώς δεν χρειάστηκε η συνδρομή του.

Με μισή ώρα καθυστέρηση το πλοίο έδεσε στο λιμάνι και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Κοπές δέντρων και απομάκρυνση αντικειμένων

Παράλληλα, σ’ επιφυλακή βρίσκεται και η πυροσβεστική υπηρεσία της Κρήτης.

Από το πρωί, εξαιτίας των ισχυρών νοτιάδων, οι άνδρες της πυροσβεστικής έχουν κληθεί ν’ αντιμετωπίσουν κοπές δέντρων αλλά και απομάκρυνση αντικειμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα όλοι οι νομοί της Κρήτης βρίσκονται στο… κίτρινο καθώς υπάρχει κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Η πυροσβεστική απευθύνει έκκληση σε όλους να μην προχωρήσουν σήμερα σε ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν φωτιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση