HomeHL-9Μητσοτάκης: Το πρόβλημα είναι μεταναστευτικό, όχι προσφυγικό

Μητσοτάκης: Το πρόβλημα είναι μεταναστευτικό, όχι προσφυγικό

Να αναλάβει τις ευθύνες της και η Τουρκία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό, σε σχέση με το 2015, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, με θέμα: «Κατάργηση καταυλισμού Μόριας και εσωτερικών συνόρων».

Οι περισσότεροι που εισέρχονται σήμερα στην Ελλάδα έχουν προφίλ οικονομικού μετανάστη και όχι πρόσφυγα. Μόνο το 2% είναι Σύροι, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Επικρίνωντας την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός είπε ότι «η προστασία των συνόρων ήταν μηδενική» κάνοντας επίσης λόγο για «πολιτική υποκρισίας απέναντι στον ανθρώπινο πόνο για κομματικά οφέλη» και «πολιτική ανεπάρκειας με εικόνες που μας ντρόπιασαν διεθνώς σε Ειδομένη και Μόρια».

Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι «εντείνονται οι έλεγχοι στα συνορα και επιταχύνεται η διαδκασία χοφήρησης ασύλου» καθώς και ότι «τα νησιά αποφορτίζονται με οργανωμένο τρόπο και με ευθύνη του κράτους» χωρίς καμία έκπτωση στα στα ανθρώπινα δικαιώματα.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση